• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je ovo znak - Denver pravi Jokiću tim za titulu!? Javio se čovjek koji odlučuje: Nikoli se sviđa moja vizija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Promjene u Denveru su izgleda neminovnost, bar ako je suditi po izjavama Kalvina Buta.

 Nikola-Jokic-i-promene-u-Denveru-za-sledecu-sezonu Izvor: Profimedia

Hoće li Denver konačno pomoći Nikoli Jokiću i napraviti tim koji može da se bori za titulu u NBA? To je pitanje na koje svi čekaju odgovor, posebno poslije promjene na vrhu franšize i dolaska Kalvina Buta na mjesto predsjednika košarkaških operacija umjesto Tima Konelija.

Prvi put poslije imenovanja na tu poziciju su novinari u Koloradu imali priliku da razgovaraju sa njim i odmah su ga pitali o rosteru i pravljenju konkurentne ekipe oko Srbina.

"Kada pričamo o Nikoli, onda govorimo o najboljem igraču NBA lige, nalazi se u najboljim godinama, želimo to da iskoristimo. Ne osjećam nikakav pritisak, uzbuđen sam zbog šanse koju sam dobio i želim da pomognem Jokiću na isti način na koji je on pomogao našoj franšizi", počeo je But.

Već je obavio razgovore sa Jokićem i Džamalom Marejom koji se oporavlja od povrede.

"I Nikola i Džamal su opušteni momci. Bili su iznenađeni kada je Tim otišao, ali su shvatili da je dobio sjajnu priliku i da je morao da je prihvati. Posao se nastavlja. Rekao bih da su obojica zadovoljni sa mnom i vizijom koju imam za tim."

Kalvin nije slučajno dobio ovu funkciju, bio je u Nagetsima još od 2017. godine i tada je dobio prvo unaprijeđenje kada je Arturas Karnišovas otišao u Čikago. Sada mu se otvorio put.

"Uzbuđen sam, spremam se za ovo još od kada sam počeo da se bavim ovakvim poslovima u Nju Orleansu 2013. godine. Sjajna prilika mi se ukazala, imamo sjajan sastav, odličnog trenera, jedva čekam da krenem. Spreman sam za izazov i očekivanja."

Za oko dvije nedelje je NBA draft i Denver ima jasan plan za to veče, za sada imaju pravo 21. pika, ali se ne isključuje mogućnost trejdova. Već su na treninzima bili Dejvid Rodi (Kolorado) i Vendel Mur (Djuk), a profil igrača je jasan - traže dobre defanzivce.

"Potrebni su nam momci koji znaju da igraju i koji su dobri u odbrani. Nikola i Džamal odlično sarađuju sa takvim igračima. Odgovornost je veća, ali sam srećan. Biće zanimljivo donijeti konačnu odluku o tome i onda vidjeti kako će se stvari razvijati", zaključio je Kalvin But.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC