• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubimac Zvezdinih navijača kakvog ne poznajete: Štimac ima novi posao - evo čime se bavi da bi pomogao ljudima!

Autor Dušan Ninković

Srpski centar Vladimir Štimac u tri navrata je nosio dres Crvene zvezde i bio omiljeni igrač njenih navijača, a sada se - uz košarkaški karijeru, bavi nečim potpuno drugačijim.

 Vladimir Štimac se bavi kriptovalutama i NFT Izvor: MN PRESS

Vladimir Štimac (34) se bliži kraju karijere, pa je logično da već sada razmišlja čime će se baviti kada ona bude gotova. Dok na drugom kraju svijeta nastupa za kineski klub Ningbo Rokitse, njegovi profili na društvenim mrežama i intervjuu koji je dao za sajt "HelloWorld", pokazuju da je budućnost u NFT svijetu i kriptovalutama!

U saradnji sa rođenim bratom i četvoricom Francuza, Vladimir Štimac pokrenuo je "marketplace" pod naziv Merkur, gdje će se u narednom periodu bitkoinima kupovati NFT "sličice".

Možda će vas zanimati

Platforma je tek na početku i treba je razvijati, ali "Štime" ne sumnja u uspjeh ovog projekta. Kako ističe, na Merkuru će moći da se kupi sve što zamislite, a ovo je i prilika da on nekome pomogne.

"Ja sam tokom svoje košarkaške karijere zaradio dovoljno novca za sebe. Kad god sam imao priliku da pomognem našim ljudima, ja sam to i činio. Mnogo volim Srbiju, a humanitarni rad me ispunjava i nekako zaokružuje kao čovjeka. Da, svaki normalan čovjek radi da bi zaradio, ali ja nemam ambicije da zaradim 100 miliona dolara i taj novac čuvam za sebe. Mogu da pomognem nekome kome je taj novac potrebniji", naveo je Štimac.

Tokom bogate igračke karijere Vladimir Štimac je od srpskih klubova igrao za Beovuk i Zvezdu, a nosio je dres brojnih klubova iz Litvanije, Letonije, Češke, Turske, Španije, Nemačke i Kine.

Sa Crvenom zvezdom je osvojio ABA ligu i KLS 2016. godine, u češkom Nimbruku radovao se duploj kruni, dok je sa ekipom Efesa osvojio turski kup 2018. godine.

Kao reprezentativac Srbije Štimac ima dvije zlatne medalje u mlađim kategorijama, dva zlata sa Univerzijada i srebrne medalje u seniorskoj konkurenciji sa Evropskog prvenstva 2017, Mundobasketa 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC