• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ma, nisam ja sačuvao Dončića, dao je 40..." Bjelica uživa u Golden Stejtu i hoće prsten: Lako je kad oni znaju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nemanja Bjelica uživa u Golden Stejtu i mogao bi već u svojoj prvoj sezoni kod njih da osvoji šampionski prsten.

 Nemanja Bjelica o čuvanju Luke Dončića Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica bori se da dođe do svog prvog šampionskog prstena u NBA ligi, ali neće mu biti lako pošto nakon tri utakmice njegov Golden Stejt gubi 2:1 u seriji protiv Bostona.

Uoči trećeg susreta, odigranog u čuvenom TD Gardenu, Bjelica je za TV Arena Sport poručio da mu je ovo možda i najbolja sezona u karijeri, iako je minutaža daleko od idealne. Važnije je što je "pronašao sebe" i pokazao košarku koju inače voli, zbog čega ga je i trener Stiv Ker pošteno nahvalio.

Možda će vas zanimati

Šef "ratnika" se pokajao što Bjelica nije igrao više u seriji protiv Dalasa, a u kojoj je srpski košarkaš posebno dobar utisak ostavio dok je čuvao Dončića.

"Nisam ja sačuvao Dončića, pretjeruju mediji, pa dao je 40 poena ha-ha... Uspio sam možda na nekom preuzimanju, odbrana se uglavnom svodi na to, sačuvao ga par puta, ali... Lakše mi je da igram u plej-ofu zbog kriterijuma. Nemam neki kredibilitet kod sudija i igrači koji dođu iz Evrope su etiketirani kao da igraju lošu odbranu. Nisam najbolji defanzivni igrač, bilo mi je teško na pik en rolu, ali imamo dobru timsku odbranu i tu se dobro snalazim. Jednostavno, igramo finale i hoću da dam sve od sebe koliko je to moguće", rekao je Bjelica.

U svojoj sedmoj sezoni u NBA ligi počeo je da igra i na mjestu "petice" i čini se da mu to savršeno odgovara, iako je bilo malo problema kada se prilagođavao na kriterijume suđenja.

Izvor: Profimedia

"NBA sezona je duga i meni najviše odgovara plej-of jer je drugačiji kriterijum suđenja. Igram na mjestu petice i treba mi malo vremena da se naviknem, posebno na pik en rolu, gdje su strašni plejmejkeri, ne znaš odakle prijeti opasnost. Mi imamo pet pozicija, ali naša igra se zasniva na visokim igračima, prije svih na Drejmondu, pratimo Stefa i Kleja, mi smo tu za njih", rekao je Bjelica, pa poručio:

"Lako mi je sa košarkašima koji znaju da igraju košarku, stvarno sam srjećan ovdje."

Nisu oni samo sjajni igrači, nego je i atmosfera fantastična. Upravo to je jedan od glavnih razloga zbog kojih je Golden Stejt već godinama tako uspješan.

"Za to su Grin, Kari i Tompson zaslužni. Ne zna se ko je skromniji, a pravi su lideri, iako su različiti karakteri. Nije fraza, stvarno uživam ovdje i volio bih da sam koju godinu mlađi. NBA je vezan za tajming, da se sve poklopi, nekada djelujemo previše opušteno, ali kad je vrijeme za rad svi smo disciplinovani. Stiv Ker je zaslužan za to, svi bih htjeli da igraju, ali nas je 15. Treba držati sve tokom cijele sezone onako kako treba, a kad počne plej-of: rotacija je osam-devet igrača, a meni je ovdje sedma godina. Konačno sam u pravoj ekipi i drago mi je što je to Golden Stejt. Oni su dominirali kad sam došao ovdje, htio sam da budem dio ove ekipe, a da ne pričam da kad sam bio klinac da ću biti u finalu...", zaključio je "Beli".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC