• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić o dugovima Zvezde i Partizana - Svi će morati da plate! "U protivnom uslijediće blokade i stečaj"

Autor Haris Krhalić

Predsjednik Srbije govorio je o dugovanjima fudbalskih i košarkaških klubova Crvene zvezde i Partizana.

 Aleksandar Vučić o dugovima Crvene zvezde i Partizana Izvor: Pink screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na finansijsko poslovanje fudbalskih i košarkaških klubova Crvene zvezde i Partizana koji duguju ozbiljan novac državi za porez.

Nakon što je ministar finansija Siniša Mali iznio podatke o tome koliko "vječiti" zajedno duguju za porez u prethodnih deset godina, Aleksandar Vučić je poručio da će "svi morati da plate sve" i da će u suprotnom uslijediti blokade i stečaj, što niko ne želi da vidi.

"Vagali smo koliko da dobije Zvezda, koliko Partizan. Bili smo fer i to su gotovo izjednačena ulaganja države Srbije. Ono što je važno je i plaćanje poreza. Izašli smo sa tačnim ciframa. Kamata je sastavni dio poreskog opterećenja i porez će morati da plate svi. To je naša ključna poruka i FK Zvezda i FK Partizan, kao i košarkaški klub. KK Zvezda ima najmanji dug, veliki su dugovi fudbalskog kluba Crvena zvezda i Partizan. Uprotivnom uslijediće blokade i stečaj. Pomoći ćemo na svaki način, ali ne izlazeći iz okvira. Najlakše je reći uđite u blokadu i stečaj. Oni promovišu naša preduzeća, našu zemlju, snagu kompanija. Šta god možemo da pomognemo u skladu sa zakonom pomoći ćemo, ali oni svoje obaveze moraju da izmire", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije osvrnuo se i na ulaganja u druge klubove i sportove.

"Kroz izveštaj gospodina Malog mogli ste da vidite tri važne stvari na kojima država insistira. Mogli ste da vidite fer raspodjelu novca vječitim rivalima. Ako bismo analizirali SD Vojvodina koja je dobila neuporedivo manje od Zvezde i Partizana, ali ne malo novca. Vidjećete da ono što je naša greška, mnogo manje novca smo dali u centralnu Srbiju, u Niš, Kragujevac, Leskovac, Kraljevo, ali morali bi više i na sjever Srbije, u Zrenjanin, Pančevo. Tu u centralnoj Srbiji je mnogo manje novca. Mora da bude promjena i više novca moraćemo da dajemo centralnoj Srbiji. Ono što je važno postoji fer finasiranje vječitih rivala uprkos pričama koje su dolazile od različitih aktera, kojima je bilo lakše da na politiku prebace krivicu", rekao je predsjednik Vučić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC