• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Zvezde pričali o (ne)ostanku u klubu! Tri titule i nekoliko upitnika - ko ide, a ko ostaje u crveno-bijelom?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekoliko igrača crveno-bijelh pričalo je o planovima za narednu sezonu.

 Crvena-zvezda-i-ugovori-igraca-ko-ide-i-ko-ostaje-u-klubu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda završila je sezonu sa tri titule. Krenulo je od Kupa Radivoja Koraća, pa je osvojena ABA liga i na kraju i srpski šampionat. Kao što to obično biva, po završetku sezone kreće priprema za narednu.

Nema mnogo vremena za odmor, pa su tako odmah krenule priče o pojačanjima, ugovoru za Dejana Radonjića i neke druge igrače. Pojedini igrači pričali su o (ne)ostanku, a ovako bi izgledala rekapitulacija njihovih izjava, planova i želja...

Košarkaši koji su javno pričali o tome po završetku utakmice sa FMP-om su Nikola Kalinić, Nikola Ivanović, Stefan Marković, Branko Lazić, Ostin Holins i Eron Vajt.

NIKOLA KALINIĆ

Izvor: MN PRESS

Prva zvijezda tima svakako je Nikola Kalinić. On je bio lider tima u nedavno završenoj sezoni i svakako mnogo toga zavisi od njegove odluke za nastavak saradnje. Barselona je već pokazala interesovanje.

"Ljepše je kad osvojiš trofej, bila je lijepa sezona, sem tih par čudnih nedjelja. Što se ugovora tiče vidjećemo. Vodićemo razgovore, vidjećemo šta se dešava, ne znam ni ja još", rekao je Kalinić.

NIKOLA IVANOVIĆ

Izvor: MN PRESS

U završnici sezone Nikola Ivanović podigao je nivo igre, podsetio na onu formu iz Budućnosti i na neki način napravio dobru uvertiru za narednu sezonu. Ima ugovor do kraja sljedeće sezone i navijači bi voljeli da ga vide u crveno-bijelom dresu.

"U Zvezdi je tako već godinama, uvijek se cilja na najviše. Ostvarili smo veliki uspjeh sa tri titule. Nadam se da ću sljedeće sezone biti u istom dresu. Vidjećemo", odgovorio je Ivanović.

STEFAN MARKOVIĆ

Izvor: ATA Images/Bane T. Stojanović

Stefan Marković bio je jedan od iks faktora Zvezde u najvažnijim mečevima. Kako u finalu Kupa, tako i u finalnoj seriji ABA lige sa Partizanom. I on ima ugovor do juna 2023. godine.

"Ja sam malo kasnije došao ove sezone, pa sam preskočio jedan diio. Imam ugovor i za sljedeću godinu. Plan mi je da prvo provedem vrijeme sa porodicom i da odmorim, pa onda od početka da budem sa timom u Evroligi", nasmijao se Marković.

BRANKO LAZIĆ

Izvor: MN PRESS

Kapiten Branko Lazić jedan je od sinonima za uspjehe crveno-bijelih. Sa ovom tripletom je osvojio ukupno 20 trofeja u klubu i predvodnik je zlatne generacije Zvezde. Njemu ističe ugovor u junu ove godine.

"Čestitke meni na tome. Šalim se malo. Hvala cijeloj ekipi, nije jedan zadužen za to, hvala trenerima, saigračima, ljudima u klubu, navijačima, da nije njih ne bi bilo trofeja. Što se planova tiče, hoću samo da nađem krevet i da odmorim malo. Vidjećemo za dalje", našalio se Lazić u Železniku.

HOLINS I VAJT BI DA OSTANU

Izvor: MN PRESS

Tandem Amerikanaca iz redova Zvezde Ostin Holins i Eron Vajt ne kriju da bi voljeli da ostanu u klubu i naredne sezone.

"Svi me to pitaju. U ovom trenutku još uvijek ne znam. Vidjećemo šta će ljeto donijeti, poslije toga ćemo znati više. Sviđa mi se ovdje. Volim saigrače, trenera Radonjića, grad Beograd. Vidjećemo", rekao je Holins kome ističe ugovor u junu.

Njegov sunarodnik bi volio da se iskupi poslije loše sezone. Za razliku od Ostina, on ima ugovor i za sljedeću sezonu.

"Postoji opcija za nastavak saradnje između mene i kluba. Razgovaraćemo krajem mjeseca i odlučiti. Moraćemo da obavimo razgovore. Bila je ovo čudna godina za mene, ali moram da pohvalim saigrače. Obožavam ih. Kada sezona je dobra, lijepo je imati ove momke tu i njihovu podršku", poručio je Vajt.

DOBRIĆ I DAVIDOVAC?

Izvor: MN PRESS

Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac su igrači o kojima se posebno priča za narednu sezonu.

Dobrić ima ugovor do juna 2023. godine, dok Davidovcu ističe ovog mjeseca. Nema sumnje da crveno-bijeli žele da ga zadrže, tako da će sigurno voditi pregovore sa Dejanom oko nastavka saradnje.

CIRBES I VOLTERS OTIŠLI

Izvor: MN PRESS

Ono što je sigurno jeste da naredne sezone neće u Zvezdi igrati Nejt Volters i Maik Cirbes. Američki plejmejker otišao je još prije početak KLS, dok se Nijemac emotivnom porukom oprostio od kluba i saigrača.

Što se ostalih igrača tiče, Marko Simonović je istakao da bi još volio da igra, Stefan Lazarvić, Luka Mitrović i Ognjen Kuzmić imaju ugovore do juna 2023. godine, dok se Aleksa Uskoković vraća sa pozajmice iz Mege i njegov ugovor je do juna 2024. godine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC