• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belgija se žalila - hoće da joj FIBA pokloni pobjedu nad Srbijom!?

Autor Dragan Šutvić

Meč Srbije i Belgije trajao je tek dva minuta kada je prekinut, a sada belgijski mediji to već proglašavaju pobjedom njihovog tima.

 belgija se žalila zbog utakmice sa srbijom  Izvor: MN PRESS

Nakon što smo vidjeli pravu dramu u "Čairu" gdje je na samom startu meča Srbije i Belgije nestala struja, utakmica je prekinuta i njen nastavak je zakazan za ponedjeljak u 19 časova.

Ipak Belgijanci su najavili da se na tom meču neće pojaviti i da ne žele da igraju novi meč sa Srbijom, a belgijski mediji prenose informaciju da je Košarkaški savez Belgije siguran da će utakmica biti registrovana sa 20:0 za Belgijance!

"Nakon sat vremena svjetla nisu bila upaljena. Srbi su željeli da nastave da igraju, ali nije bilo ni govora o tome. Nakon što kvar nije popravljen ugasila se i klima, Tim menadžer Žak Stas je intervenisao kod FIBA i sudije su odložile meč", navodi "Njusblad".

Pogledajte kako je na terenu "Čaira" izgledao prekid meča:

Prema propozicijama takmičenja nakon ovakvog prekida meča mora se odigrati nastavak utakmice u roku od 24 sata, ali belgijski portal navodi da je zapravo neophodno dodijeliti pobjedu gostima!

"U normalnim uslovima ovo je predaja meča i pobjeda Belgije (0:20). Srbi žele da nastave u ponedjeljak, ali Belgijanci odbijaju i pobrinuće se da sigurno bude usvojena žalba. Nakon pobjede u Bergenu nad Slovačkom "lavovi" su već u drugoj fazi kvalifikacija, ali utakmica je bitna jer se rezultati mečeva sa Srbijom i Letonijom prenose u odlučujuću grupu", navodi se u članku "Njusblada".

FIBA je već odlučila da se meč nastavi, a ukoliko Belgijanci kao što je najavljeno ne dođu na meč "orlovi" će upisati pobjedu službenim rezultatom 20:0. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC