• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako nešto nikada niste vidjeli! Čak četiri brata Adetokumbo napadaju Srbiju - teško komentatorima!

Autor Haris Krhalić

Ekipa Svetislava Pešića moraće da nađe rješenje za čak četvoricu braće Adetokumbo u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 Braća Adetokumbo napadaju Pešićeve orlove Izvor: Profimedia

Plasman Srbije na Mundobasket je ugrožen i moraće da ostvari svih šest pobjeda, a prva prepreka na tom putu biće im reprezentacija Grčke. I to u najjačem sastavu!

Na spisku se nalaze sva četvorica braće Adetokumbo. Pored najpoznatijeg Janisa, tu su Kostas, Tanasis i Aleksis i oni predvode listu koju je saopštio selektor Dimitris Itudis. Komentatorima definitivno neće biti lako.

Oni su privukli najveću pažnju, ali su tu i ostala velika imena grčke košarke. Nik Kalates, Kostas Slukas, Janis Papapetru, Kostas Papanikolau, Tajler Dorsi, Jorgos Papajanis...

Svetislav Pešić takođe će računati na one najbolje u tim mečevima, na spisku je i Nikola Jokić, a poslije meča sa Grcima, "orlovi" će igrati protiv Turske. Moraće u ta dva susreta da zabilježe dvije pobede poslije kikseva sa Letonijom i Belgijom.

A, pijre tih kvalifkacionih mečeva za Svjetsko prvenstvo i Eurobasketa Srbija će odmjeriti snage sa Slovenijom koju predvodi Luka Dončić.

Interesantan je podatak da su trojica od četvorice braće NBA šampioni. Prvi je to uspio Kostas sa Lejkersima u sezoni 2019/20, pa su godinu dana kasnije isto učinili Janis i Tanasis sa Milvokijem. Najmanje poznat od njih je Aleks koji je igrao za špansku Mursiju, a prošle sezone bio je dio filijale Toronta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC