• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horor ispovijest Džanana Muse: Pozvao sam porodicu da se oprostim

Autor Haris Krhalić

Poznati košarkaš Džanan Musa odigrao je sezonu života u Španiji i zaradio transfer u Real Madrid, a u istoj godini mu je u život visio o koncu.

 Džanan Musa o povredi koju je doživio Izvor: YouTube/Podcast Inkubator/Twitter/DzMusa/Screenshot

Nekada najveći talenat ABA lige Džanan Musa (23) je poslije dugo lutanja uspio da opravda talenat, pa je nakon briljantnih partija u dresu Breogana, za šta je nagrađen i MVP priznanjem španskog prvenstva, ostvario transfer karijere potpisavši za jedan od najvećih klubova na svijetu Real Madrid.

Ipak, sezonu koja je iza njega pamtiće i po teškoj povredi zbog koje je morao da napravi pauzu, a ono što je malo ljudi znalo je da mu je zbog udarca u grkljan - život visio o koncu!

"Bilo je strašno. Uhvatio sam se za vrat i nisam mogao da pričam. Prišao sam sudiji, pokušavam da mu kažem, ali ne ide glas. Na poluvremenu ulazim u svlačionicu, stanem pred ogledalo i vidim da mi grkljan sa strane stoji. Mislio sam da mi nešto nije u redu s očima... Vratio sam grkljan, a on se lagano pomjera na stranu. Nevjerovatno. Klupski doktor je ušao, pomijerao je grkljan i ja sam propričao", ispričao je Musa u "Podkast Inkubatoru", pa otkrio šta je nakon toga bila greška.

"Odigrao sam tu utakmicu, sve je bilo savršeno i nakon utakmice doktor mi je rekao da idem kući i da ćemo ujutro na pregled. Smatrao je da nije ništa opasno čim sam mogao da igram".

Međutim, Musa je osjetio nemir i otišao je u bolnicu gdje su odmah uočili veliki hematom i poslali ga na CT.


"Čekao sam i tipkao na telefon s Rahidom Mahalbašićem (saigrač iz Breogana, prim. aut.) šta da mi naruči u restoranu. Zatim ulazi pet doktora. Uhvatio me je za ruku jedan od njih i govori mi: Nemoj da se prepadneš, sve će biti OK, ali ako te pustimo kući, nećeš se ujutro probuditi", rekao je Džanan Musa i opisao dramu koju je potom prošao:

"Nije mi bilo ništa jasno. Saopštili su mi da me za 10 minuta moraju hitno operisati. Pokazali su mi snimak grkljana, rekli su mi da dišem bukvalno dva posto i da se svaki trenutak može zatvoriti i da mi u tom slučaju nema spasa. U tom trenutku ni košarka, ni utakmice, ništa mi nije bilo bitno. Samo sam nazvao porodicu, bukvalno da se oprostim. Poslao sam u grupni chat Breogana poruku da se drže, da svima bude sretno u karijerama. Mislio sam da se neću izvući", dodao je novi košarkaš Real Madrida kome su doktori brzom intervencijom spasili život.

Musa je inače karijeru počeo u Cedeviti, da bi potom kao 29. pik izabran na draftu 2018. godine od strane Bruklina. Nije dobio mnogo šansi u NBA ligi, tako da se vratio u Efes, gdje je s malom ulogom postao šampion Evrope, a onda je "eksplodirao" u Breoganu i došao na radar Real Madrida.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC