• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica osvojio NBA, pa se vratio u Evroligu - tamo gdje je bio najbolji: Dok se sprema za Srbiju, Nemanja potpisao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni srpski košarkaš u narednoj sezone će ponovo igrati Evroligu, a u Beogradu ćemo ga gledati na mečevima protiv Partizana i Crvene zvezde.

 Nemanja Bjelica potpisao za Fenerbahče Izvor: MN PRESS

Nemanja Bjelica (34) se vratio u evropsku košarku. Ono što se naslućivalo već nedjeljama sada je dobilo i konačnu potvrdu, srpski krilni centar nosiće dres tima u kojem je postao najbolji igrač Evrolige. Fenerbahče je na svom zvaničnom sajtu saopštio da su srpski košarkaš i velikan turske košarke dogovorili novu saradnju.

Ugovor je potpisan na dvije godine, a to možda znači i da će Nemanja Bjelica u timu iz Istanbula završiti košarkašku karijeru!

Možda će vas zanimati

Čovjek koji u karijeri ima 102 utakmice u Evroligi i čak 449 u NBA vraća se na mjesto uspjeha, u tim čiji je dres već nosio dvije sezone prije nego što se otisnuo u Ameriku. Iz perioda u Fenerbahčeu je i najveće individualno priznanje u karijeri Nemanje Bjelice, a sada će on biti dio potpuno novog tima koji sastavlja turski klub.

Očekuje se da pod komandom Dimitrisa Itudisa Fenerbahče krene ka vrhu tabele u Evroligi, na mjesto koje mu je prije nekoliko godina pripadalo i prije samog početka sezone. U takvim okolnostima, Bjelica će vjerovatno imati izuzetno veliku ulogu, kako zbog igračkih kvaliteta, tako i zbog iskustva koje donosi u tim.

Podsjećamo, Bjelica je košarkašku karijeru počeo u mlađim kategorijama Partizana, odakle se preselio u Austriju i zaigrao za Trajskirhen Lajonse. Uslijedio je povratak u Beograd i oblačenje dresa Crvene zvezde, u kojoj je nastupao dvije sezone i sarađivao sa sadašnjim selektorom Srbije Svetislavom Pešićem. Na draftu ga je izabrala Minesota, ali se u redove Timbervulvsa preselio tek nakon igranja za Baskoniju i Fenerbahče.

Kao član turskog tima osvojio je dva domaća trofeja, ali i priznanje za najboljeg igrača regularnog dijela Evrolige. U sezoni 2014/15 Bjelica je bio MVP Evrolige, što mu je bila preporuka za nastavak karijere u SAD. Tokom sedam godina u NBA nosio je dres Minesote, Sakramenta, Majamija i Golden Stejta, sa kojim je u prethodnoj sezoni stigao do šampionske titule.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC