• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kecmanova trojka? Ne postoji tužnija sekvenca": Sa Efesom osvojio Evropu, ali zbog Partizanovog beka je osjedio!

Autor Dragan Šutvić

Hrvatski stručnjak Tomislav Mijatović ispričao kako se osjeća zbog trojke Dušana Kecmana više od 12 godina nakon što je Partizanov bek u Zagrebu pogodio preko cijelog terena.

 hrvatski trener o trojci dušana kecmana  Izvor: Youtube/Podcast Inkubator/Arena sport TV/printscreen

Cibona je bila na korak od pobjede protiv Partizana i titule u ABA ligi - Bojan Bogdanović je iz ugla pogodio za 72:71 u finalnom meču regionalnog takmičenja. Na satu je ostalo 0,6 sekundi, a Dušan Kecman dobio je loptu ispod svog koša. Uslijedio je jedan od najlegendarnijih poteza na ovim prostorima - trojka preko cijelog terena i šokantna pobjeda Partizana koja je crno-bijelima donijela još jedan trofej.

Prošlo je više od decenije, ali je hrvatskog trenera Tomislava Mijatovića ta trojka progoniti čitavog života. Gostujući u podkastu "Inkubator", on se prisjetio kako je izgledala utakmica odigrana 25. aprila 2010. godine u Zagrebu.

Hrvatski stručnjak koji je posljednjih nekoliko sezona pomoćni trener u Anadolu Efesu dobro se sjeća detalja sa meča, iako ne želi uvijek o njima da priča.

"Ja sam počeo u Ciboni kada je bila u Evroligi i kad je Cibona bila super ozbiljna organizacija", počeo je priču Tomislav Mijatović, ali ga je voditeljka odmah prekinula. Dobacila je da je u tom periodu Dušan Kecman "zabio onu tricu", a Mijatović je samo uzdahnuo nakon toga.

"Morala si? Morala si! A vidiš, kosa mi je sijeda, šta misliš zbog čega? Bio sam nekoliko puta sa Kecmanom... Čekaj da popijem malo vode. Ne postoji tužnija sekvenca u mojoj košarkaškoj karijeri. To je najbolnija i najteža sekvenca i nikada mi neće biti lako da pričam o tome, koliko god vremena da prođe neće postati lakše. Valjda se to treba... Ne znam, mislim da se nije trebalo dogoditi ali je i to dio mog odrastanja. Puno sijede kose, puno neprospavanih noći", ispričao je Mijatović.

Samo nekoliko trenutaka prije toga Bojan Bogdanović je postigao trojku za koju su se Hrvati nadali da je Ciboni donijela titulu namijenjenu regionalnom šampionu. Partizanov bek nije tako mislio...

"Ne mogu da objasnim ni sebi, ni 'Babi' (Bojanu Bogdanoviću) jer pričamo o tome kad god se sretnemo. Taj trenutak, te erupcije emocija kad je on zabio tricu Partizanu koji je bio super jak. I Cibona je bila super jaka, napokon smo mi zabili taj zadnji koš. Onda je vrijeme nešto stalo, zašto je stalo to sad samo određeni ljudi znaju. Ali nema veze, desilo se. Bilo kako bilo, ne ponovilo se, makar ne nama", rekao je Tomislav Mijatović.

Pogledajte šta je pričao hrvatski trener:

Priča o legendarnom meču Cibone i Partizana.
Izvor: YouTube/Podcast Inkubator

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC