• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dugo je trajalo sve oko spiska..." Novi Srbin u CSKA jedva čeka da počne Eurobasket!

Autor Dragan Šutvić

Dejan Davidovac je raspoložen uoči početka Eurobasketa u Pragu.

 dejan davidovac o početku eurobasketa  Izvor: MONDO/Nikola Lalović

/Od izvještača Monda sa Eurobasketa Nikole Lalovlća/

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je rano jutros u Prag gdje će igrati prvu fazu Eurobasket, a koja za "orlove" počinje već u petak (1. septembar). Selektor Srbije Svetislav Pešić je veče pred put saopštio konačan spisak igrača na koje računa za turnir, pošto je dugo vagao i odlučivao kojih 12 će na kraju povesti. Bilo je mnogo nedoumica oko povreda pojedinih igrača, pa su i sami košarkaši strepili do posljednjeg trenutka.

Među njima bio je i Dejan Davidovac, od ovog ljeta košarkaš CSKA iz Moskve, koji je novinarima koji su dočekali reprezentaciju ispred hotela u Pragu poručio da je sve dugo trajalo oko spiska, ali je to na kraju selektorova odluka.

"Imali smo dosta vremena da se spremimo, imali smo prijateljske utakmice i kvalifikacije - ulazimo u ritam i razmišljamo korak po korak. Uželjeli smo se takmičenja... Dugo je trajalo sve oko spiska, to je Pešićeva odluka, sigurno se dosta razmišljalo i treba njega pitati zbog nekih detalja", rekao je Davidovac koji je prokomentarisao i izostanak jednog od kapitena Nemanje Bjelice koji je "otpao" među poslednjima: "Ostaje žal zbog Bjelice jer se povrijedio na početku i nije uspeo da se oporavi".

Poslušajte izjavu Dejana Davidovca!

Pogledajte

01:03
Izjava Davidovac
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Podsjetimo, Srbiju će na Eurobasketu predstavljati sljedeći košarkaši: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Prvi meč na turniru Srbija igra protiv Holandije u petak (1. septembar) od 21 čas, a potom "orlovima" slijede dueli sa domaćinom Češkom (3. septembar), pa dan pauze, zatim mečevi sa Finskom (5. septembar) i Izraelom (6. septembar). Grupnu fazu u Pragu i pred, svi se nadaju, selidbu u Berlin "zatvara" protiv Poljske (8. septembar).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC