• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija otputovala na Eurobasket sa igračem manje! Jedan od najboljih ostao u Beogradu, odmah stiglo objašnjenje zašto

Autor Dragan Šutvić

Košarkaška reprezentacija Srbije biće kompletna na Eurobasketu, ali nije otputovala u punom sastavu zbog viroze Nikole Milutinova.

 nikola milutinov nije otišao na eurobasket  Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije rano jutros optutovala je u Prag na Eurobasket 2022 gdje je očekuje grupna faza kontinentalnog turnira. Zvanično, takmičenje počinje danas, ali Srbija će na parket 2. septembra protiv Holandije (21.00), tako da nije bilo potrebe za žurbom pošto su "orlovi" za to vreme trenirali u Beograd, a nakon sinoćnjeg - Svetislav Pešić odlučio je kojih 12 košarkaša će biti na konačnom spisku za EP.

"Orlovi" su ipak na put otputovali sa 11 košarkaša pošto je u Beogradu ostao Nikola Milutinov, ali ne postoji nikakva bojazan da sjajni srpski centar neće biti spreman za Eurobasket - u pitanju je predostrožnost.

"Nikola Milutinov se tokom posljednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje", rekao je dan ranije prof. dr Radovanović iz medicinskog tima Srbije i potom je objašnjeno da će najverovatnije Milutinov doputovati u Prag za vikend, kada se potpuno oporavi od virusa i teško da će zaigrati do treće utakmice na turniru.

"On će doći kad se oporavi, za dva-tri dana. Prve dvije utakmice će teško moći da igra, ali poslije toga imamo slobodan dan i nadam se da će doći u nedjelju ujutru, kako bi se pripremio za sljedeće utakmice", rekao je Pešić na aerodromu, prenosi "Mozzart Sport".

To znači da će Srbiju na Eurobasketu predstavljati sljedeći košarkaši: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Srbija i Holandija neće odraditi nijedan trening u Pragu uoči utakmice u petak (1. septembar), a potom "orlovima" sijede dueli sa domaćinom Češkom (3. septembar), pa dan pauze, zatim mečevi sa Finskom (5. septembar) i Izraelom (6. septembar).

Grupnu fazu u Pragu i pred, svi se nadaju, selidbu u Berlin Srbija "zatvara" protiv Poljske (8. septembar).

Anketa

Kako će Srbija proći u grupi D Eurobasketa?

  • Prvo mesto

    92% (23)

  • Drugo mesto

    0% (0)

  • Treće mesto

    8% (2)

  • Četvrto mesto

    0% (0)

  • Ispadamo u grupi

    0% (0)

Kako će Srbija proći u grupi D Eurobasketa?

Rezultati

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC