• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija sa ovih 12 košarkaša ide na Eurobasket! Pešić saopštio konačan spisak - ipak bez Bjelice, ali sa Nedovićem!

Autor Haris Krhalić

Košarkaška reprezentacija Srbije će sa sljedećih 12 košarkaša nastupiti na Eurobasketu, selektor Svetislav Pešić je donio konačnu odluku.

 Spisak košarkaša Srbije za Eurobasket Izvor: MN PRESS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić čekao je posljednji trenutak - i konačno "prelomio" oko putnika za predstojeći Eurobasket. Nakon večerašnjeg treninga "orlova", odlučio je kojih 12 košarkaša će u četvrtak ujutru povesti na Eurobasket, a odlučio se da poslije svega viđenog otpiše i posljednju četvoricu. Srbija će biti bez Nemanje Bjelice, Ognjena Dobrića, Filipa Petruševa i Boriše Simanića.

To znači da će Srbiju na Eurobasketu predstavljati sljedeći košarkaši: Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Prethodno su sa spiska Srbije "otpisani" povrijeđeni Aleksa Avramović i Alen Smailagić, bićemo i bez Bogdana Bogdanovića, Bobana Marjanovića, Nikole Jovića i Alekseja Pokuševskog, dok je najveće iznenađenje definitivno izostanak sada već bivšeg kapitena Miloša Teodosića, za koga je Pešić objasnio da mu se "koncepcijski ne uklapa u tim". To je podiglo mnogo prašine u javnosti, ali je Srbija već igrala bez Teodosića i pokazala dobro lice u takmičarskim utakmicama sa Grčkom i Turskom kojima smo povratili šanse da se Srbija plasira na Svjetsko prvenstvo.

Srbija u četvrtak ujutru putuje u Prag gdje će igrati grupnu fazu Eurobasketa, a prvi izazov očekuje nas već 2. septembra (petak) protiv reprezentacije Holandije (21 čas). Nakon toga slijedi nam duel sa domaćinom Češkom (3. septembar), pa dan pauze, a onda dueli sa Finskom (5. septembar) i Izraelom (6. septembar). Grupnu fazu u Pragu i pred nadamo se selidbu u Berlin "zatvaramo" protiv Poljske (8. septembar).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC