• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra igramo sa Srbijom, ja mislim da smo favoriti! Kapiten Holandije obećao: Bićemo prljavi, sve će biti na ivici!

Autor Haris Krhalić

Kapiten Holandije Vorti De Jong nije izdržao, osmjeh mu je zaigrao pred srpskim novinarima i na kraju je rekao - Mi smo favoriti! /Od Izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

 Vorti De Jong o meču sa Srbijom Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Košarkaši Srbije svoj prvi meč na Eurobasketu igraju u petak od 21 čas, a rival je možda i najveći autsajder cijelokupnog takmičenja Holandija. Najveća zvezda "lala" je iskusni šuter i odlični defanzivac Vorti De Jong koji sa 38 godina kao kapiten predvodi ovaj tim.

Harizmatični De Jong odgovarao je na konferenciji za štampu na pitanja uglavnom srpskih novinara, a sve je nasmijao jednim svojim odgovorom. Na pitanje kako se osjeća u poziciji autsajdera pred sutrašnji meč De Jong je istakao da je ta pozicija udobna, ali dodao da misli da je njegov tim favorit!

"Kada se igra turnir sa ovim velikim timovima, mi smo uvijek autsajderi. Moramo da se više trudimo od drugih, moramo da budemo i "prljavi" u nekom momentu, uvijek moramo da budemo na ivici. Uvijek smo autsajderi i ja mislim da je ovo sjajna pozicija, jer možemo mnogo da dokažemo. Sutra igramo sa Srbijom koja je favorit, mada ja mislim da smo mi favorit", rekao je De Jong i izazvao smijeh u hali, a nije ni on izdržao da se ne nasmije. 

Put Holanđana sa selektorom Mauricio Buskaljom krenuo je prije decenije, a 2015. godine je ovaj tim poslije 25 godina konačno uspio da se vrati na Eurobasket. Sada, sedam godina kasnije kapiten "lala" je jedan od onih koji u Pragu (ili Berlinu) planira da stavi tačku na svoju karijeru. 

"Ovo je bilo putovanje koje je krenulo 2015. godine kada smo prvi put igrali Eurobasket poslije 25 godina. Veliko je zadovoljstvo igrati ovdje. Tim je motivisan, nekima je ovo novo iskustvo, a neki su već bili na Eurobasketu. Za mene će naredni meč biti jako uzbudljiv, iščekujem ga. Srbija je sjajan tim, sa sjajnim igračima. Znamo da možemo da igramo sa ovakvim timovima, igrali smo posljednji meč sa Španijom i dobili smo poštovanje od njih. To moramo da uradimo sa svim velikim timovima. Trener nas je sjajno spremio, mislim da smo sada na mjestu na kome treba da budemo uvijek. Još uvijek ima mesta za napredak, ali za nas je najbitnije da sada uživamo. Moramo da se trudimo, da radimo i rezultati će sami doći.", rekao je kapiten Vorti De Jong.

Na kraju je prokomentarisao i uticaj Šarlona Klofa na tim, plejmejkera koji je u dresu MZT-a igrao ABA ligu.

"On ima veliko iskustvo i donijeće nam ga ako bude potrebno i pomoći će nam na ovaj ili onaj način ako to bude neophodno", naglasio je na kraju simpatični De Jong. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC