• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća drama Eurobasketa! Derbi za infarkt i šut za pobjedu! Litvanija pred ispadanjem sa Evropskog prvenstva!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Litvanija izgubila od Njemačke i potpuno zakomplikovala svoj plasman iz grupe. Nikad lošije nije počela Evropsko prvenstvo.

 Litvanija izgubila od Njemačke, pred ispadanjem sa Eurobasketa Izvor: Profimedia/Federico Gambarini/dpa

Litvanija je izgubila i treći meč na Eurobasketu!

U derbiju Grupe B, Nemačka je pobijedila u Kelnu u trećem produžetku 109:107 i tako dovela nekadašnjeg šampiona Evrope u jako komplikovanu poziciju pred posljednja dva kola. Litvanci će ih dočekati sa skorom 0-3, što je njihov najlošiji početak na evropskim prvenstvima u istoriji. Ka takvom startu gurnuo ih je evroligaški veteran Maodo Lo, koji je u završici drugog produžetka dao dvije vezane trojke i odveo ekipu ka trijumfu, uprkos lošim potezima lidera ekipe Denisa Šrudera, koji je srljao, promšivao i neuspješno tražio rešenja.

Litvanija je u posljednjim trenucima imala šut za pobjedu, ali je Arnas Butkevičijus pogodio samo "prvi" obruč i tu je sve bilo gotovo! Hala u Kelnu je slavila, a njemački košarkaši su se držali za koljena od umora i stresa, jer u u četvrtoj četvrtini ispustili trijumf i dopustili rivalu da se vrati. Ipak, za to nisu bili kažnjeni do kraja.

Šta sada čeka Litvaniju? Uoči utakmica protiv Mađarske u utorak i Bosne i Hercegovine u srijedu, Litvanci će sa Mađarima biti na posljednjem mjestu tabele Grupe B, u kojoj je Njemačka perfektna sa učinkom 3-0, a prate je Slovenija (2-0), BiH (1-1), Francuska (1-1). Plasman u sljedeću rundu ostvariće po četiri ekipe iz svake grupe, a ovi timovi "ukrstiće" u osmini finala sa grupom iz Tbilisija, gdje je i Crna Gora blizu plasmana u nokaut fazu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC