• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nurkić poslije eliminacije “opleo” po FIBA: Pitanje je da li FIBA želi BIH u vrhu evropske košarke!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Centar "zmajeva" pronašao "krivca" za ispadanje BIH sa Eurobasketa.

 Jusuf Nurkić poslije BIh - Litvanija  FIBA ne želi bIH u vrhu Izvor: Promo/KS BiH

Reprezentacija BIH nije uspjela da napravi istorijski rezultat i poslije 29 se plasira u naredni krug Evropskog prvenstva.

"Zmajevi" su u posljednjoj, odlučujućoj utakmici grupne faze poraženi od Litvanije 87:70, pa su sa dvije pobjede i tri poraza završili takmičenje na Eurobasketu.

Možda će vas zanimati

 Poslije duela sa Litvanijom centar Jusuf Nurkić imao je šta da kaže.

"Čestitam Litvaniji, žao mi je, mislim da smo zaslužili više. Neću pričati o sudijama, imali smo svoje šanse, dali smo sve od sebe. Momcima svaka čast, dali smo stvarno sve od sebe. Nismo razočarali, s obzirom šta smo sve prošli. Trenera dobijete dvijie sedmice prije prvenstva. U našoj državi očekivanja ne nedostaje. Nemam šta zamjeriti igračima, treneru. Nije samo sportska sreća, ima i kriterija, pitanje je da li FIBA želi Bosnu i Hercegovinu u vrhu evropske košarke. Idemo dalje", rekao je Nurkić.

Kenan Kamenjaš zahvalio se navijačima na podršci i rekao da je utakmica sa Francuskom istrošila bh. tim.

"Vruća je glava, poraz težak, znamo da nas šalje kući. Igali smo dobro prvenstvo, svima smo bili težak protivnik, namučili smo Francusku i Njemačku, uvijek nas ta sreća ne prati, teško je nešto više reći, nisam pametan. Hvala navijačima koji su bili u dvroani, svih pet utakmica pružali su nam fenomenalnu utakmciu, hvala ljudima u BiH, pratili smo, svi smo ponosni i nadamo se da smo naš narod učinili ponosnim, znam da bi bilo bolje prošli, ali život ide dalje, hvala Bogu svi smo zdravi. Ne znam da li sam ja taj koji treba odučivati, stigao nas je umor, treću četvtinu smo slabije otvovorili. Imali smo tešku utakmicu protiv Francuske, bili smo ih poveli, iscrpili smo glavne igrače, ako je to glavni razlog. Mislili smo da možemo dobiti i danas da odmorimo glavne igrače. Desilo se ono najgore, iscripili smo glavne igrače, izgubili, danas ponovo izgubili i danas idemo kući", rekao je Kamenjaš.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC