• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 srbija poljska eurobasket
 srbija poljska eurobasket

Srbija još jednom pokazala silu - razbijena Poljska za kraj!

Reprezentacija Srbije deklasirala je Poljsku u posljednjem meču grupne faze Eurobasketa i zakazala duel osmine finala protiv Italije u nedjelju, u Berlinu.

 srbija poljska eurobasket  Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije pobijedila je Poljsku u posljednjem meču grupne faze i plasirala se u osminu finala Eurobasketa sa perfektnim skorom, 5-0.

Tamo će rival ekipi Svetislava Pešića u nedjelju biti selekcija Italije, četvrtoplasirana iz Grupe C.

"Orlovi" su u posljednjem meču u Pragu odigrali očekivano snažno i bez kalkulacija (što se ne može reći za sve ekipe koje su danas igrale), pa su ovaj meč dok je odmicao pretvorili u šuterski trening, jer Poljaci u većem dijelu meča nisu izgledali ni kao ozbiljan sparing partner.

Pešić je izašao na teren sa svim dostupnim igračima (samo bez Nemanje Nedovića, koji je zbog povrede završio Eurobasket), a posebno je obradovao odličan nastup raspoloženog Nikole Milutinova, centra koji je pokazao da je "gladan" igre i da je spreman da odmah pomogne ekipi.

Milutinov je ubacio 16 poena i bio je drugi najbolji strijelac ekipe uz Nikolu Jokića (19), čitav tim Srbije pokrenuo je odlični Vasilije Micić, koji je podijelio devet asistencija i ubacio 12 poena uz tri trojke.

"Orlovi" su odlično šutirali za tri poena (11/20) i definitivno su namjestili ruku za ono najvažnije - osminu finala, koja počinje u subotu.

Srbija će dan kasnije, u nedjelju 11. septembra igrati protiv Italije, dok će u četvrtfinalu u slučaju pobejde ići na boljeg iz duela Turska - Francuska, dok je potencijalni rival u polufinalu Slovenija.

SRBIJA: Davidovac 10, Gudurić 15, Jagodić-Kuridža 3, Jaramaz 6, Jokić 19, Kalinić 11, Lučić 4, Marinković, Micić 12, Milutinov 16, Ristić.

23:05

Konačan izgled tabele Grupe D

Standings provided by SofaScore LiveScore

22:50

Ovo su parovi osmine finala Eurobasketa!

Njemačka - Crna Gora
Grčka - Češka
Španija - Litvanija
Finska - Hrvatska
Slovenija - Belgija
Ukrajina - Poljska
Turska - Francuska
Srbija - Italija

22:45

Kraj utakmice, Srbija je deklasirala Poljsku

22:43

Gudurić ubacuje 11. trojku Srbije

Utakmica je odavno pretvorena u šuterski trening reprezentacije Srbije. "Orlovi" sada vode 94:59, poslije još jedne trojke Marka Gudurića na tri minuta do kraja.

Izvor: MN PRESS

22:36

Uzastopne trojke Micića, za razbijanje Poljske

Vasilije je dao dvije trojke za rezultat 86:55, na šest minuta do kraja. Srbija ponovo igra i izgleda sjajno, a veoma raduje što u svemu tome učestvuje i Nikola Milutinov, koji izgleda odlično u svom prvom nastupu na Eurobasketu.

Izvor: MN PRESS

22:23

Selektor Pešić nervozan zbog trojke

Iako Srbija vodi 72:50, selektor Svetislav Pešić bio je ljut na reakciju u odbrani poslije trojke Poljaka za 22 poena razlike za Srbiju. To je bila peta trojka protivnika i ujedno posljednja akcija u trećoj četvrtini.

Izvor: MN PRESS

22:08

Srbija odbija nalet Poljaka

Nikola Jokić poslije kontre došao do svog 17. poena i postavio je vođstvo Srbije 58:43. Asistirao mu je Marko Gudurić, a Srbija je i tim košem odbila pokušaj ofanzive Poljaka.

U toku je 24. minut utakmice.

21:47

Na poluvremenu - 19 razlike

Veoma dobra partija Srbije u oba pravca - u napadu 52 poena, u odbrani primljena 33. Ovo su strijelci: Jokić 13, Milutinov 10, Davidovac 7, Micić 6, Kalinić 5, Gudurić 4, Jaramaz 3, Jagodić-Kuridža 2, Lučić 2.

Izvor: MN PRESS

21:31

Evo je još jedna! Davidovac!

I krilo Srbije ubacilo je trojku za skoro 20 poena razlike - 37:18. U narednom napadu pogodio je i Milutinov, za ogromnih "plus 21" i za tajm-aut Poljaka. Srbija demonstrira silu!

Izvor: Matic Klansek Velej/© MN press, all rights reserved

21:30

Vasa je odmah našao Milutinova! On sve vidi

Čim je ušao u igru prvi put na ovom Eurobasketu, Nikola Milutinov dobio je loptu od Vasilija Micića, našao prostor u reketu i snažno zakucao, za 24:12. Micić je potom asistirao i Davidovcu i Jagodić-Kuridži, pa Srbija vodi 28:14 na kraju prve četvrtine.

Izvor: MN PRESS

21:17

Srbija je uhvatila ritam - 20:11

Poslije "tvrđeg" starta, Srbija je uhvatila ritam, a Nikola Jokić je prodorom već postigao dvocifreni broj poena - 10 i to bez promašaja.

Izvor: MN PRESS

21:07

Egal početak - 7:4

Kalinić je sa niskog posta vratio loptu Ognjenu Jaramazu, a on je ubacio prvu trojku Srbije na večerašnjoj utakmici.

Izvor: MN PRESS

21:04

Startna petorka Srbije!

Za srpski tim kreću Micić, Jaramaz, Kalinić, Lučić, Jokić!

20:41

Tu je i kapiten!

Dobro je! Vladimir Lučić istrčao je sa ekipom na zagrijavanje i definitivno je spreman da zauzme mjesto u ekipi. Tu su i Vanja Marinković i Nikola Milutinov, a jedino izostaje Nemanja Nedović.

Izvor: MN PRESS

20:32

Svi jedva čekaju početak!

19:59

Najnovija vijest iz Praga

Reprezentacija Srbije večeras je bar na zagrijavanju brojnija za dvojicu igrača - Vanju Marinkovića i Nikolu Milutinova. Oni su došli u halu i spremaju se za početak. Da li će biti u sastavu?

Izvor: MN PRESS

19:47

Ekipa je stigla na utakmicu

19:46

Poruka selektora Pešića pred meč

Uoči današnjeg meča, selektor Svetislav Pešić poslao je ovu poruku naciji i navijačima njegovog tima:

"Ovo je posljednja utakmica u grupi, ništa se bitno nije desilo. Mi smo znali da će to tako da bude. Završava se utakmicom sa Poljskom, koja je pokazala jednu timsku igru i vrlo jasan koncept igre. Oni na svim pozicijama imaju iskusne igrače, izvanredno ih vodi trener sa naših prostora. Napravio je izuzetnu igru, a iako su izgubili jedan meč brzo su se vratili. To je karakteristika pravih ekipa, Mi smo u toj situaciji kao i pred svaku utakmicu, samo što sada imamo slobodan dan. Večeras ćemo da radimo u dvije grupe. Malo taktike, malo fitnes", objasnio je on.

Izvor: MN PRESS

19:40

Dobro došli u tekstualni prenos!

Utakmica Srbija - Poljska počeće u 21 i u njoj srpska reprezentacija ima šansu da "ovjeri" prvo mjesto u Grupi D.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije