• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 pešić nakon ispadanja srbije sa eurobasketa
 pešić nakon ispadanja srbije sa eurobasketa

Prve riječi Svetislava Pešića nakon ispadanja Srbije sa Eurobasketa! "Kad ovo kažem, ispašće da tražim opravdanje!"

Pratite uživo konferenciju za štampu Svetislava Pešića poslije meča osmine finala sa Italijom u kome je Srbija eliminisana sa Eurobasketa.

 pešić nakon ispadanja srbije sa eurobasketa  Izvor: MN PRESS

Poslije perfektne prve faze takmičenja, Srbija je dobila hladan tuš u Berlinu gdje je Italija bila mnogo bolji rival i sa ogromnim brojem pogođenih šuteva za tri poena je savladala srpski tim.

Tako se završilo ovo veliko takmičenje za "orlove", a poslije neočekivanog poraza medijima se obratio selektor Svetislav Pešić.

Šef struke "orlova" rekao je da Srbija ima dobar tim, ali da za osminu finala nije imala svježinu zbog problema sa povredama, koje do sada nije htio da naglašava. "Neću ni sad o tome, jer će ispasti da tražim alibi", rekao je Pešić. On je rekao da je taj faktor izuzetno uticao na to da Srbija ne odigra u odbrani kako je planirao, što su Italijani iskoristili da steknu samopouzdanje i da "slome" igru Srbije trojkama i ofanzivnim skokovima.

Takođe, selektor je rekao da Srbija odličnu grupu momaka na okupu i da je večeras izgubila u "jednoj utakmici". "To je sport", dodao je Pešić.

Pročitajte čitavu konferenciju za novinare klikom na "Razvoj događaja".

20:31

Konferencija za novinare je završena

20:25

"Na tome sam čestitao igračima"

"Nisu odigrali kao prošlog leta, ovo je sasvim drugačija utakmica. Da biste napravili kontinuitet u igri, potreban je kontinuitet u odbrani, a tu nismo bili na našem nivou. Imali smo previše otvorenih šuteva. Podigli su svoje samopouzdanje i bilo nam je dosta teško. Naša igra se ne svodi samo na odbranu, ali ona nam je baza za ono što se dešava u napadu. Izgubili smo samopouzdanja, strpljenja u napadu, nekoliko puta smo promašili šuteve koje obično pogađamo, ali nikad ne postoji samo jedan razlog za poraz. Kada se izgubi od ovakve ekipe kao što je Italija, odlučuje više stvari. Naravno, mora da se malo analizira, tek se završila utakmica, moramo da vidimo šta smo dobro uradili, a šta nismo. Svi smo razočarani, tužni, ali to je sport, to je košarka. Ekipa je bila izvanredna, čestitao sam im na ponašanju, na poštovanju koje su pokazali prema protivniku, čestitao sam im. Ovo je stvarno fantastična grupa momaka sa kojima nam je bilo ogromno zadovoljstvo da radimo", rekao je Pešić.

20:22

"Ispašće da tražim izgovore..."


"Treba da čestititamo i da izrazimo respect prema italijanskoj ekipi, koji je odigrao izvanrednu utakmicu, ali igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli. Bili su sveži, a ne smem previše da pričam šta nas je sve pratilo kroz ove pripreme, jer do sada nisam pričao, a do sada nije bilo potrebno. Kad bih počeo o tome, vi biste rekli da tražim izgovore. Ipak, imali smo puno igrača koji su izgubili kontakt sa timom tokom priprema, neki su se vratili iz povreda, neki nisu. A onda kad dođe ovakva utakmica, nemamo prava da izađemo i kažemo 'Mi ćemo sigurno tu utakmicu da dobijemo'. Mi moramo da budemo optimisti da mi to imamo, mislim da smo u dobrom fizičkom stanju da možemo da igramo protiv svakoga, to smo pokazali protiv Turaka ili protiv Grka kod nas, bilo je tu dosta dobrih utakmica, ali bez ikakve želje da nekome umanjujem pobedu, za ovaj plej-of i jednu utakmicu odluke, moraš da budeš u boljem fizičkom stanju, da imaš više igrača koji su zdravi i na nivou visoke fizičke pripremljenosti. Naš Milutinov je na svežinu odigrao protiv Poljaka, ali za neki kontinuitet, nakon 10 dana gde uopšte nisi mogao da treniraš… Da ne idem dalje, da ne ispadne da tražim izgovore. Čestitam Italiji, a mi ćemo analizirati šta smo mogli bolje", rekao je selektor Pešić

Izvor: MN PRESS

20:18

"Naravno da smo svi razočarani"

"Imamo izvrstan tim, naš tim je napravio veliko poboljšanje u košarkaškom smislu. Naravno, ako ovako izgubite utakmicu i ako se ne kvalifikujete, naravno da su svi razočarani. Ali sam uveren da imamo odlične igrače, posebno one koji su ovde. Imali smo i igrače koji večeras nisu igrali, jer smo se odlučili za ovih 10 igrača. Ovo je jedna utakmica", rekao je Pešić.

Izvor: MN PRESS

20:17

"Odbrana bez nogu? To je naš prvi problem!"

"Kad kažem 'fizička igra'. ne mislim samo na niski post ili na fizički kontakt. Košarku igrate rukama, glavom, umom, ali su vam neophodne i noge. Italijanski tim nekad igra sa pet igrača na perimetru, pomeraju loptu veoma dobro, nemaju 'unutrašnju' igru i naši igrači nisu imali 'sveže noge' za utakmicu. Odbrana bez nogu nije moguća. To je bio naš prvi problem. Odlično su dodavali loptu, igrali su agresivnu odbranu do ivice faulova i odigrali odličnu utakmicu", dodao je Pešić.

20:15

Prve Pešićeve reči!

"Pre svega, čestitam italijanskom timu. Zaslužili su ovu pobedu večeras. Odigrali su fizički jaču utakmicu. Mi nismo iskoristili otvorene šuteve, ali najveći problem bio nam je nedostatak kontinuiteta u odbrani. Nismo uspeli da povežemo tri dobre odbrane u nizu, a oni su iz toga gradili samopouzdanje, pogađali, hvatali ofanzivne skokove..."

"Naravno da smo razočarani, jer smo hteli da pokušamo da pobedimo do kraja, ali bili su u boljem fizičkom stanju", rekao je selektor Srbije.

19:26

Srbija je ispala sa Eurobasketu, čekamo konferenciju!

Osmina finala Evropskog prvenstva završila se očajno za naš tim - Italija je pobedila i prošla dalje i tako zakazala duel sa Francuskom u četvrtfinalu EP. "Orlovi" se pakuju i idu kući.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Radio Mileva

Vjerujem ti Pešiću u iskustvo i kvalitet, pa se zato nadam se da njih ne tješiš na ovakav način iza kamera, nego da im kažeš da su neozbiljno odigrali. Ono nije bio pobjednički mentalitet, ako prođeš 4 utakmice sa po 20 razlike protiv realno lošijih timova, onda psihički treba svako od njih da se pripremi da sledeći "autsajderi" nisu nikakva šala. To je bilo do tima, zato nisu ni noge radile u odbrani ni šut u napadu. Imamo 10:0 u odnosu na talenat sigurno, ali su Itali nam očitali lekciju iz srčanosti. Čestitke im na tome

Najnovije