• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je završio s reprezentacijom! Plej otišao u Rusiju, predsjednik saveza poludio: Za njega je gotovo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prvi čovjek francuske košarke potvrdio je da se Ertel više neće naći u nacionalnom timu.

 Tomas Ertel više neće igrati za Francusku jer je otišao u Rusiju Izvor: Profimedia

Tomas Ertel (33) više neće igrati za reprezentaciju Francuske. Otišao je u Rusiju, potpisao za Zenit, prekršio potpisani dogovor sa savezom, a sada je stigla i potvrda. Prvi čovjek tamošnje košarke Žan-Pjer Siutat jasno je stavio do znanja da za njega više nema mjesta u nacionalnom timu. Bio je jedan od lidera na nedavno završenom Eurobasketu, ali neće ponovo obući taj dres.

Predsjednik košarkaškog saveza Francuske imao je jasnu poruku za njega, dok bi druga dvojica igrača mogli da se nađu u timu u budućnosti.

"Možemo da pričamo o igračima koji nisu potpisali taj dogovor (Livio Žan-Šarl i Luj Laberi), ali Tomasu sam već objasnio kako stvari funkcionišu. Nije ispoštovao dogovor. Za mene, on više nije član tima. Gotovo je", poručio je Siutat.

Podsjetimo, pred start prvenstva Evrope reprezentativci su potpisali dogovor sa Savezom po kom su se obavezali da neće potpisati za klubove u Rusiji i Bjelorusiji. Ertel je među prvima stavio potpis i obavezao se, ali je po završetku takmičenja promijenio odluku.

Ertel je na sve to na društvenim mrežama napisao da "mu se je*e" za to šta ko misli". Poručio je svima da mu je klub u prvom planu, da razmišlja o zaradi i o ugovoru koji je dobio i da je svjestan da je u godinama u kojima ne može da izdrži napore i u klubu i u nacionalnom timu.

Inače, nije prvi put da Tomas pravi nešto slično kada su u pitanju transferi. Prije dvije godine je Barselona dala dozvolu Ertelu da pregovara sa Fenerbahčeom o transferu. Otišao je sa njima u Istanbul na meč Evrolige, a onda su u klubu saznali da je to laž i da u stvari pregovara sa njihovim najvećim rivalom - Real Madridom. Ostavili su ga u Turskoj, onda je izbio skandal, a plej je poslije svega ipak uspio da dođe do dresa Madriđana. Ali, ni tamo nije blistao pošto ga je klub kaznio u jednom trenutku, pa je na kraju ostao bez ugovora.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC