• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najluđa NBA zvijezda ide u Rusiju da "smiri Putina"!?

Autor Dragan Šutvić

Denis Rodman ponovo na mirovnoj misiji. Ovoga puta u Rusiji...

 denis rodman ide u rusiju  Izvor: YouTube/Euronews/The Telegraph/OfficialHoophall/Screenshot

Legendarni američki košarkaš Denis Rodman (61) uskoro će otputovati u Moskvu gdje će poslužiti kao "medijator" između SAD i Rusije koje su već mjesecima u sporu zbog košarkašice Britni Griner.

Amerikanka je uhapšena u februaru, ubrzo posle početka ratnih dešavanja u Ukrajini, a nedavno je i osuđena na čak devet godina zatvora zbog toga što je posjedovala narkotike. Džo Bajden je zahtevao njeno izručenje SAD, što je Rusija odbila, a sada ostaje da se vidi da li će kontroverzni košarkaš uspjeti nešto da promijeni.

"Dobio sam dozvolu da idem u Rusiju i pomognem toj djevojci. Pokušaću da odem tamo ove nedjelje", rekao je Rodman za NBC i očekuje se da uskoro stigne u Moskvu, ali se ne zna još sa kim će tamo razgovarati.

Nije čak iluzorno pretpostaviti da će pričati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o Britni Grajner, posebno ako se prisjetimo da ovo nije prvi put da je na "mirovnoj misiji". Rodman je bio prvi Amerikanac koji je razgovarao sa sjevernokorejskim vođom Kim Džong Unom "oči u oči", a da su ostali u dobrim odnosima najbolje svjedoči i to što je u više navrata bio gost ove države.

Tokom jedne posjete Rodman je uspio da izdejstvuje puštanje iz sjevernokorejskog zatvora i američko-korejskog misionara Keneta Beja, na čemu mu se i lično zahvalio.

Petostruki šampion NBA lige, dvaput sa Detroitom i triput sa Čikagom, poznat je po ekscentričnom imidžu i mnogobrojnim kontroverzama van terna, ali je čak i predsjednik SAD Donald Tramp isticao njegov doprinos u poboljšanju odnosa sa Sjevernom Korejom, pošto je i sam nakon njegove "misije" posjetio Kim Džong Una.

Vidjećemo da li će i ovoga puta uspjeti da pomogne svojoj koleginici Britni Griner, pošto niko od političara nije uspio da "smiri" Rusiju i izdejstvuje povratak košarkašice u SAD.

Možda pomogne i Rodmanovo poznanstvo sa Putinom za koga je rekao da je "najkul čovjek koga je upoznao".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC