• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić se igrao protiv najvećeg trenera svih vremena - 47 poena za 48 sati: Nikola opet oduvao slavnu franšizu! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Najbolji centar NBA lige još jednom partijom oduševio je košarkaške fanatike.

 denver pobijedio san antonio  Izvor: Profimedia

Nikola Jokić ponovo dominira NBA ligom! U specifičnom rasporedu koji je najjača košarkaška liga na svijetu napravila Denveru je "zapalo" da dva uzastopna meča odigra protiv San Antonio Sparsa, a srpski centar ponovo je bio centralna figura meča koji su Nagetsi pobijedili - 115:109. Doieo je ekipi iz Kolorada novu pobedu i još jedan korak ka vrhu tabele - za sada diobu drugog mjesta na Zapadu.

Dvostruki MVP NBA lige bio je impresivan u pobjedi nad timom iz Teksasa sa 26 poena i 10 asistencija, uz osam uhvaćenih lopti. Više od same partije oduševljava način na koji je Nikola Jokić stigao do ovakvog učinka, pošto je ponovo djelovalo kao da se on zabavlja na terenu, ali u potpunosti u službi tima. Iako statistički ima najbolji početak sezone po broju realizovanih napada od kada je u NBA ligi, na mečevima se vidi da Jokić ne forsira već da su mu pobjede Denvera bitnije od statistike.

Takav meč odigrao je i protiv San Antonija, koji je dva puta u roku od tri dana poražen od Denver Nagetsa. Za razliku od prethodnog susreta kada ih je ekipa iz Kolorada pregazila već u prve dvije četvrtine i stigla do 19 poena razlike, sada su se mnogo bolje držali. Prva dionica završena je neriješenim rezultatom - 28:28, a Denver je do poluvremena imao samo tri poena prednosti. Istu toliku razliku napravili su i u posljednje dvije četvrtine, pa nakon deset odigranih mečeva imaju čak sedam pobjeda.

Pogledajte Jokićevu partiju:

Impresivna partija srpskog košarkaša.
Izvor: Youtube/nba screen

To je učinak koji ih plasira na diobu drugog mjesta na Zapadu. Lider konferencije je Juta sa devet pobjeda iz 12 odigranih mečeva dok su Denver, Finiks i Portland poravnati sa 7-3. Priliku da im se priključi imaće i Dalas Maveriksi koje predvodi Luka Dončić, jer su u prvih devet mečeva sezone upisali šest pobjeda.

Što se tiče meča San Antonija i Denvera, Jokić je bio najefikasniji igrač svog tima i Majkl Porter (24 poena) bio mu je najbolji "saradnik" u važnoj pobedi. Na drugoj strani čak trojica igrača postigli su više od 20 poena - Keldon Džonson ubacio je 30, Džoš Ričardson 22 i Tre Džons 20.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC