• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo legendarni NBA šampion i prvi trener Lebrona Džejmsa!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni NBA igrač i trener Pol Silas preminuo je u 79. godini.

 preminuo prvi trener lebrona džejmsa  Izvor: YouTube/Ryan McNeill

Tužne vijesti dolaze iz NBA lige, pošto je u 79. godini preminuo legendarni Pol Silas. Dugogodišnji NBA košarkaš i kasnije stručnjak koji je bio prvi trener Lebrona Džejmsa u NBA ligi bio je dvostruki "Ol Star", pet puta je biran u najbolju defanzivnu petorku lige i osvajač šampionskog prstena.

Tokom svoje igračke karijere Silas 201 centimetar visoki Silas pokrivao je pozicije krilnog centra i krila. a bio je prije svega poznat kao sjajan skakač i fenomenalan defanzivac. Nastupao je u NBA 16 sezona, a izabran je kao pik druge runde od strane Sent Luis Hoksa 1964. godine. 

Nakon osam godina u ligi u dresu Hoksa i Finiksa 1972. godine pridružio se timu Boston Seltiksa predvođenom Lerijem Birdom i sa njima je osvojio dvije titule šampiona - 1974. i 1976. godine. Potom je prešao u Denver, a završio je karijeru u Sijetl Supersoniksima u kojima je osvojio šampionski pehar 1979. godine, što mu je bila posljednja titula. Na kraju je završio igračke dane sa čak 1.254 NBA utakmice sa prosjekom od 9,4 poena i 9,9 skokova po meču.

Čim je okačio patike o klin postao je trener i od 1980. do 1983. godine vodio je San Dijego Kliperse, da bi nakon toga godinama bio pomoćnik u stručnim štabovima Netsa, Niksa, Sansa i Hornetsa. Ponovo je dobio posao glavnog trenrra 2002. godine kada je preuzeo Šarlot, a godinu dana kasnije preuzeo je Klivlend Kavalirse.

Te sezone u ligu je stigao Lebron Džejms i Silas je doveden posebno da bi njega prilagodio za igru u najvećoj ligi svijeta, a na poslu je ostao do 2005. godine. Njegov sin Stiven Silas sada je prvi trener Hjuston Rokitsa. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC