• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najtragičniji datum srpske košarke - još jedna godina bez Harisa: Legende izašle da odaju počast, Partizan se oglasio!

Autor Haris Krhalić

Na današnji dan 2000. godine tragično je nastradao Haris Brkić.

 Dvadeset i druga godišnjica od ubistva Harisa Brkić Izvor: MN PRESS

Legendarni kapiten Partizana i reprezentativac naše države Haris Brkić preminuo je na današnji dan prije tačno 22 godine. Tog 15. decembra 2000. on je podlegao povredama koje je zadobio nakon napada vatrenim oružjem. Tim povodom oglasio se i KK Partizan, koji ne zaboravlja tragično nastradalog kapitena. 

"Petnaesti decembar...Već dvadeset i dvije godine sviće sa jednom mišlju svih članova crno-bijele porodice! Na današnji dan, 2000. godine je otišao naš Haris Brkić. Čovjek koji je svojim igračkim i ljudskim kvalitetima ostavio dubok trag na svoje savremenike, i otišao u legendu o kojoj će pričati generacije koje dolaze. Nekadašnji kapiten crno-bijelih i bivši igrač Budućnosti iz Podgorice, sarajevske Bosne i Borca iz Čačka. Kobnog dvanaestog decembra, Haris je ranije izašao sa treninga i prišao svom automobilu, tamo ga je sačekao nepoznati napadač koji je pucao u dvadesetšestogodišnjeg košarkaša i nanio mu rane od kojih je preminuo tri dana kasnije. Dvadeset i dvije godine kasnije, legenda o igraču koji je imao najbolji dvokorak, kapitenu i prijatelju, živi i živjeće vječno", navodi u svom saopštenju KK Partizan.

Legendarni košarkaši crno-bijelih i nekadašnji Harisovi prijatelji i saigrači Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Zoran Stevanović, Predrag Drobnjak, Žarko Stijović, Vladimir Jovanović i Jadranko Nikolić Loki izašli su sa mnogim članovima porodice, navijačima i prijateljima Harisa Brkića i odali počast legendarnom košarkašu na Centralnom groblu. 

Imao je Brkić svega 26 godina kada je ubijen, a na 294 zvanične utakmice i postigao je 3740 koševa za Partizan. On je karijeru počeo na pozajmici u Borcu iz Čačka, a igrao je za Partizan i Budućnost. Nakon jedne sezone u Podgorici vratio se među crno-bijele i odigrao samo tri meča prije nego što je tragično poginuo.

Sa Partizanom je osvojio tri titule i tri kupa , dodao je još jedan pehar prvaka Jugoslavije u dresu Budućnosti. Sa nacionalnim timom ima bronzu na Evropskom prvenstvu u Turskoj za juniore 1996. godine. Partizan će jedan segment tokom utakmice protiv Anadolu Efesa u petak, posvetiti Harisu Brkiću.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC