• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Baskoniji još ljuti na Vildozu - "Radi se o dva miliona evra": Oglasio se predsjednik španskog kluba, slučaj na sudu!

Autor Haris Krhalić

Iako već dva mjeseca Vildoza nastupa za Crvenu zvezdu, španski klub Baskonija je ljut i potražuje novac.

 Baskonija na sudu sa Vildozom Izvor: MN PRESS

Luka Vildoza je sredinom oktobra stigao u Crvenu zvezdu i nije mu dugo trebalo da se istakne kao najbolji igrač tima. Međutim, u Baskoniji su i dalje ljuti zbog načina na koji je potpisao za srpskog i regionalnog šampiona, odnosno smatraju da klauzula koju je imao u ugovoru - njemu ne daje pravo da bez obeštećenja obuče dres drugog kluba u Evropi. Oko toga je bilo i saopštenja, a iako se činilo da su se strasti smirile - iz Baskonije se i dalje ljute.

Tako je predsjednik španskog kluba Hosean Kereheta u intervjuu za tamošnji list "El Koreo" govorio o "problematičnom" ugovoru koji je Argentinac sklopio sa Zvezdom bez amina Baskonije.

"Slučaj je pred sudom. Kada je došao u Crvenu zvezdu mi smo uputili tužbu, a kako 'mirno poravnanje' nije uspjelo - mi sada čekamo datum suđenja. Sve je jasno, postoji ugovor sa jasnim uslovima. Nemoguće je da potpišeš ugovor sa nekim uslovima koje ćeš da zanemariš jer nisi zainteresovan i da ne želiš da platiš. A radi se o dva miliona evra...", rekao je Kereheta za španski list "El Koreo".

Podsjetimo, Vildoza je stigao u Zvezdu iz NBA lige gdje je nosio dresove Niksa i Baksa, dok u Baskoniji vjeruju da "jedini imaju prava na njega" u Evropi, pošto je nastupao za ovaj klub do 2020/21.

U međuvremenu je Vildoza postao najvažniji igrač Crvene zvezde i do sada u Evroligi prosečno bilježi 15,2 poena i 4,5 asistencija po meču. Uskoro ćemo ga na parketu vidjeti i sa sunarodnikom Fakundom Kampacom, posljednjim pojačanjem crveno-bijelih koji je takođe došao poslije epizode u NBA.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC