• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne ispunjavaju uslove za takmičenje, a Evroliga im daje licencu: "Nemaju halu, ali mi ih želimo

Autor Haris Krhalić

Iako nemaju halu koja ispunjava uslove za igranje Evrolige košarkaši Monaka će i naredne sezone biti dio Evrolige!

 Monako bez uslova dobija licencu u Evroligi Izvor: Youtube/ALSD

Evroliga je prošle sezone izbacila iz takmičenja ruske klubove, a sva je prilika da ni u sezoni 2023/24 u takmičenju nećemo vidjeti čak ni CSKA, koji je jedan od vlasnika takmičenja. Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman govorio je za "L'Ekip" o planovima za narednu sezonu i otkrio je ko bi mogao da dobije licencu. 

Iako su se godinama srpski klubovi nadali da bi mogli da osiguraju učešće u elitnom takmičenju, naredne sezone će gotovo sigurno licenca pripasti Monaku. 

"Reći da im je mjesto već garantovano tehnički nije istina. Ali reći ću da je to na putu, mi hoćemo da Monako nastavi da evoluira u Evroligi", rekao je Maršal Glikman.

Naravno to ne može da odluči on već vodeći klubovi Evrolige moraju da se slože i prime tim iz kneževine u svoje društvo. 

"Tu je 18 klubova, od čega imamo 13 sa trajnim licencama. Jedan od klubova koji su vlasnici takmičenja, CSKA iz Moskve, je suspendovan zbog rata u Ukrajini i ovo nam daje malo prostora. Ako pretpostavimo da se CSKA neće vratiti u takmičenje naredne sezone, iako niko ne zna šta će se dešavati na geopolitičkoj sceni, ostanak Monaka u ligi neće biti problem. Kada se CSKA vrati, to će biti komplikovanije", rekao je Amerikanac.

Ipak Evroliga ne krije da će uraditi sve da ova francuska ekipa koja je pokazala da je spremna da ulaže ozbiljan novac svake sezone ostane u eiti, iako ne ispunjava sve uslove za takmičenje.

"U svakom slučaju najjednostavnije je da se Monako kvalifikuje svojim sportskim rezultatima. Ali da budemo jasni mi želimo Monako. Hoćemo da oni budu dio evroligaške porodice. Optimistični smo i nadamo se da će u narednom periodu izgraditi halu sa neophodnim kapacitetom", zaključio je izvršni direktor Evrolige.

Tako da se stara priča nastavlja, neki koji ne ispunjavaju osnovne uslove dobijaju licence, a srpski klubovi će i dalje od sezone do sezone zavisiti kako od plasmana u ABA ligi, tako i od volje i odluka vrhuške EL. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC