• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić se IZJEDNAČIO sa legendarnim superstarom: Mislili su da je on heroj, ali ga je Nikola bacio u sjenku!

Autor Dragan Šutvić

U Denveru je vladala velika euforija kada je Karmelo Entoni draftovan 2003. godine, ali se ispostavilo da je 41. pik na draftu iz Srbije mnogo bolji igrač!

 Jokić se IZJEDNAČIO sa legendarnim superstarom: Mislili su da je on heroj, ali ga je Nikola bacio u sjenku! Izvor: Profimedia

U noći kada je Nikola Jokić ušao u istoriju NBA lige kao tek treći košarkaš koji je upisao tripl-dabl učinak bez promašaja iz igre izjednačio se i sa jednim NBA velikanom. Odigrao je svoj 564. meč u dresu Denver Nagetsa, a tačno toliko ih je odigrao i Karmelo Entoni! 

Možda će vas zanimati

Sada su njih dvojica izjednačeni na vječnoj listi na šestom mjestu, a do kraja sezone Jokić će skoro pa sigurno doći na peto mjesto. Na petom mjestu se nalazi bek Nagetsa iz osamdesetih Bil Hanzlik sa 593 odigrana meča, a da bi se popeo više na listi Jokiću će biti potrebno nekoliko sezona.

Četvrti na listi igrača sa najviše nastupa za Denver je nekadašnji šuter Denver Ti Ar Dan sa 734 odigrana meča, a na trećem mjestu je centar iz šezdesetih i sedamdesetih Bajron Bek koji je odigrao 747 mečeva. Drugi na listi je takođe jedan centar iz davnih NBA vremena Den Isel sa 802 meč, a na prvom mjestu je najveća legenda Denvera u istoriji Aleks Ingliš koji je odigrao 837 utakmica za Nagetse. 

Trebaće Jokiću još dvije sezone da uhvati priključak sa ostatkom liste kada preuzme peto mjesto, a poslije 564 utakmice njegova statistika kaže da je prosječno bilježio 20 poena, 10,4 skoka i 6,4 asistencije po meču, Karmelo Entoni je u svojih 564 meča bio bolji samo poenterski pošto je za Denver prosječno davao 24,8 poena, ali je zato hvatao 6,3 skoka i imao "samo" 3,1 asistenciju po meču.

A uz sve to, navijači Denvera tek očekuju ono najbolje od dvostrukog MVP-a NBA lige, a njegov tim se konačno bori za najviši plasman na Zapadu. Poslije dva indviidualna priznanja Jokić hoće da donese titulu u Kolorado i tako ostane zapamćen kao najveća legenda kluba, pošto Denver do sada nikada nije uzeo trofej. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC