• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona neće osvojiti ni ovaj trofej! Kakva drama i kako će ovo da je zaboli - pala 0,8 SEKUNDI prije kraja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Barselona izgubila od Unikahe u četvrtfinalu Kupa Kralja. I to u posljednjem sekudu produžetka!

 Barselona ispala od Unikahe u Kupu kralja Izvor: MN PRESS

Barselona je izgubila od Unikahe 87:89 (21:20, 20:14, 14:16, 21:26, 11:13) u burnom četvrtfinalu Kupa kralja u Badaloni. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa pala je 0,8 sekundi prije kraja produžetka, kada je plejmejker Nikolas Laprovitola promašio najprije šut poslije prodora za izjednačenje, a dok je lopta skakala po obruču sudije su dosudile faul. Argentinac je potom stao na liniju penala, promašio prvi pokušaj i tu je bio kraj.

Ispostavilo se da je utakmicu ipak riješio šut Kendrika Perija, bivšeg plejmejkera Mege, koji je ubacio iz jako teškog pokušaja i donio veliku pobjedu. A na drugom kraju Sredozemlja, iznenađenje je napravio je još jedan učesnik FIBA Lige šampiona, Hapoel Jerusalim, koji je pod vođstvom Aleksandra Džikića srušio Makabi i osvojio Kup u četvrtak uveče.

Senzaciju u Španiji stvorio je tamošnji reprezentativac Dario Brizuela (28 godina, 188 centimara), osvajač evropskog zlata na Eurobasketu prošle godine. On je protiv Barselone ubacio 27 poena, uz šut za tri poena (3/6) i šokirao je velikog favorita, čime je njegov tim zakazao polufinalni duel protiv Real Madrida za subotu. U petak, u preostala dva četvrtfinala igraće Gran Kanarija - Tenerife i Huventud - Baskonija, a Kup kralja dobiće novog vlasnika, jer je Barselona došla u Badalonu kao aktuelni osvajač i pala je na startu odbrane pehara.

  • BARSELONA: Šanli 4, Veseli 7, Martinez, Kalinić 3, Satoranski 11, Laprovitola 12, Abrines 8, Higins 10, Tobi 6, Jokubaitis 7, Mirotić 15, Nadži 4.
  • UNIKAHA: Osetkovski 8, Edžim, Kalinovski 12, Bareiro, Brizuela 27, Dijaz 2, Karter 3, Đedović, Tomas 5 (6 as), Kreviš 10, Peri 22.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC