• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bruka Kampaca i Argentine - ne idu na Mundobasket: Šokantan poraz ih skupo koštao, srušio ih 19-godišnjak! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fakundo Kampaco i reprezentacija Argentine pretrpjeli su poraz kome se niko nije nadao i sada ne idu na Mundijal!

 Argentina ne ide na Svjetsko prvenstvo Izvor: Profimedia

Bruka! To je jedina riječ kojom može da se opiše poraz Argentine od Dominikanske Republike u kvalifikacijama za Mundobasket. "Gaučosi" su na svom terenu poraženi 75:79 i taj poraz znači da prvi put poslije 40 godina neće ići na Svjetsko prvenstvo u košarci!

Djelovalo je da Argentina ima sve pod svojom kontrolom, pošto su u prve tri četvrtine polako povećavali prednost i u jednom momentu su imali "plus 17" - 61:44. Uslijedila je serija 8:0 Dominikanaca, potom topljenje prednosti u posljednjoj četvrtini i pobjeda gostiju!

Nisu pomogle ni sve zvijezde Argentincima, a igrali su im Fakundo Kampaco, Niko Laprovitola, Gabrijel Dek, Nikolas Brusino, Leandro Bolmaro, Patrisio Garino, pa čak i legendarni Karlos Delfino! Na kraju je ključnu loptu izgubio Lapovitola, a mladi 19-godišnji plej Betisa Žan Montero je sa 22 poena bio ključni igrač pobjede Dominikanaca. Kod Argentine Dek je imao 27, Kampaco, Delia i Laprovitola po 10 poena, ali to nije bilo dovoljno.

Nije samo ovaj poraz kumovao tome da se prvi put poslije 1982. godine Argentina ne plasira na Mundobasket, već su se svi ostali rezultati poklopili tako da Argentina bude lošija od dvije četvrtoplasirane ekipe iz kvalifikacionih grupa američke zone kvalifikacija. 

U drugoj grupi je Amerika bila prva sa 21 bodom, a po 20 su imali Meksiko, Portoriko i Brazil i to nakon pobjeda u poslednjem kolu. Portiriko je u gostima dobio Kolumbiju 87:80, Meksiko je kao gost očekivano bio bolji od Urugvaja 82:69, a veliko iznenađenje napravili su Brazilci koji su savladali SAD na svom terenu 83:76. 

Naravno Amerikanci igraju u jako slabom sastavu, sa timom sastavljenim od igrača iz razvojne lige, ali bez obzira na to su završili kao prvi u grupi. Sada je bivši NBA centar Bruno Kaboklo sa 21 poenom odveo svoj tim do pobjede i prolaska dalje. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC