• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filmska priča - Če izbacio Argentinu sa Svjetskog prvenstva: Donio im zlato pa ga otjerali, sad plaču zbog njega!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nestor Če Garsija je ponovo Argentini dokazao zašto ne smiju da ga shvate olako. Ali izgleda da oni svoje lekcije uče na teži način...

 Če izbacio Argentinu sa Svjetskog prvenstva Izvor: Profimedia

Srbija se čeka kao posljednji putnik na Mundobasket, a glave im je došao Nestor Garsija zvani Če, čovjek koga su se prelako odrekli! Iskusni 58-godišnji stručnjak je trener od 1990. godine, a gradio je karijeru tako što je trenirao dvocifren broj kako argentinskih, tako i klubova po ostatku Južne Amerike prije nego što je 2003. godine prvi put postao selektor. Bio je više puta selektor Argentine, a sada je drugi put na čelu Dominikanske Republike. 

Njegov tim je senzacionalnom pobjedom u posljednjem kolu kvalifikacija uspio da se plasira na Mundobasket i ostavi Argentinu bez prvog Svjetskog prvenstva poslije 40 godina! Iako su "gaučosi" bili u skoro punom sastavu sa Fakundom Kampacom, Gabrijelom Dekom, Nikolasom Laprovitolom, Karlosom Delfinom...

Na kraju meča bilo je jasno ko je najzaslužniji za trijumf Na rukama svojih igrača Nestor Garsija je letio u vazduh, a Argentinci su gledali čovjeka koji im je do skora bio selektor i plakali! Evo kako je to izgledalo: 

SVUDA POĆI - UVIJEK DONESI ZLATO!

Prvi put je postao selektor 2003. godine kada je vodio Urugaj jedno kratko vrijeme, a prvi put je klupi Argentine prišao 2011. kada je bio asistent u stručnom štabu "gaučosa". Samostalno je preuzeo reprezentaciju 2012. i odmah donio zlato, pošto je Argentina te godine osvojila prvenstvo Južne Amerike.

Prvi put su ga se takođe lako odrekli pa je popularni Če otišao u Venecuelu. Odmah je i njima donio zlato i to na sljedećem prvenstvu Južne Amerike 2014. godine i to tako što je dobio Argentinu u finalu! Zatim i na prvenstvu obje Amerike 2015. godine. Odbranio je titulu prvaka Južne Amerike 2016. i odveo Venecuelu na Olimpijske igre. 

Uzeo je malu pauzu u selektorskom poslu, a onda je prvi put preuzeo Dominikanu sa kojom je 2019. godine napravio senzaciju na Svjetskom prvenstvu. U grupi sa Francuskom, Njemačkom i Jordanom prvo je jedva dobio azijsku selekciju, a onda je šokirao Nijemce i pobjedom 70:68 prošao dalje! Vratili su ga Argentinci na mjesto selektora 2021. godine, ali su ga uskoro i otpustili. Evo kako im se vratilo!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC