• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 crvena zvezda efes uživo prenos livestream
 crvena zvezda efes uživo prenos livestream

Zvezda pokazala MOĆ, šampion Evrope "PROGUTAN" u Pioniru! Kampaco "grizao" pred Delijama, meč sezone crveno-bijelih!

Crvena zvezda ubjedljivo pobijedila Efes u Pioniru (92:75) i sačuvala šansu za plasman u Top 8 Evrolige!

 crvena zvezda efes uživo prenos livestream Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je pobijedila Efes 94:75 (20:25, 29:20, 19:22, 26:8) i u krcatom "Pioniru" srušila šampiona Evrope. Bez povrijeđenih lidera Vasilija Micića i Šejna Larkina, tim Ergina Atamana uzvraćao je udarce srpskom timu sve do posljednje četvrtine, u kojoj je Fakundo Kampaco (22 poena) oduševio Pionir i pokazao svakom navijaču u dvorani da večeras nije došao u halu da izgubi. Iako je Kampaco ubacio tri trojke i konstantno poentirao prodorima, "kupio" je navijače Zvezde bacavši se po svaku loptu i doslovno krvareći koljena u borbi za loptu.

Dok je trener Efesa Ergin Ataman igrao "psihološke igrice", svađao se sa sudijama, slušao uvrede sa tribina ("F**k you, Ataman") i potom izašao zbog dvije tehničke, crveno-bijeli odigrali su najbolje ove sezone i prije svega najborbenije. Uz takav, srčani pristup, Ognjen Dobrić sjajno je poveo srpski tim u meč u kojem nije bilo prava na poraz i ubacio je 12 poena u prvoj četvrtini.

Kada je on zastao, sa klupe su ušli Fakundo Kampaco i Nemanja Nedović (9), mada je teško izdvojiti samo dvojicu ili trojicu najzaslužijih za pobedu kojom je Zvezda sačuvala bar teoretske šanse da se plasira u Top 8 fazu jer sada ima skor 12-15.

Dok su Rodrig Boboa (15 poena) i Vil Klajburn (12) cijepali mrežice, Filip Petrušev je lomio obruč Efesovog koša, kao da se sveti svom prošlosezonskom timu za to što mu Ataman nije pružio šansu. Stefan Marković je u ključnom trenutku drugog poluvremena ubacio jednu od odlučujućih trojki uz dobru odbranu na Klajburnu, a veoma zapažen bio je i Ben Bentil, čiji se učinak ne može do kraja vidjeti u 12 ubačenih poena.

Pročitajte kako je protekao meč klikom na "Razvoj događaja".

22:32

Zvezdine brojke - Dobrić počeo, Kampaco završio

Zvezdini strelci: Vildoza 6, Lazarević 5, Kampaco 22, Mitrović 10, Martin 2, Dobrić 15, Ivanović (nije ulazio), Nedović 9, Marković 3, Kuzmić 5, Petrušev 7, Bentil 10. Crveno.beli su ubacili 11 trojki iz 21 pokušaja, što je skoro duplo manje pokušaja nego u porazu od Cibone prošlog vikenda. Taj neuspeh i veliki kiks sigurno je dodatno "skupio" i motivisao Ivanovićev tim da večeras odigra ovako snažno.

Izvor: MN PRESS

22:29

Šta sada čeka Zvezdu?

Pred crveno-belima je gostovanje Panatinaikosu u petak, a onda "večiti" derbi, pa gostovanje Barseloni, duel protiv Baskonije u Pioniru, zatim protiv Valensije i Asvela, a za kraj i vezana domaćinstva protiv Olimpijakosa i Fenerbahčea.

Izvor: MN PRESS

22:28

Spektakularna partija Fakunda Kampaca

Argentinski plejmejker bio je rešen da ne izgubi i da sačuva Zvezdu na putu ka plasmanu u Top 8 fazu. Ubacio je 22 poena, uz perfektan šut za tri poena (3/3). A Pionir mu nije klicao zbog koševa, već zbog krvavih kolena zbog bacanja za loptu u napadu. Fenomenalna igra najboljeg igrača Zvezde.

Izvor: MN PRESS

22:21

KRAJ UTAKMICE, ZVEZDA JE POBEDILA EFES!

Konačan rezultat je 94:75 za crveno-bele, koji sada imaju skor 12-15!

22:20

Crvena zvezda sada hoće da nadoknadi i "minus 13!!"

Zvezda je pobedila, a želi da nadmaši i razliku kojom je Efes slavio u prvom meču!

22:16

Kampaco ovo neće da izgubi!

Bacio je Fakundo Kampaco za loptu, iščačkao loptu na polovini protivnika, iznudio faul i naterao ceo Pionir da skandira "Argentina, Argentina"! Stefan Lazarević nagradio je halu trojkom za "eksploziju", 91:74! Još dva minuta do kraja utakmice, a Efes ima problem sa povredom Rodriga Boboe, koji je morao da napusti parket.

Izvor: MN PRESS

22:13

Luka Mitrović zakucava - Zvezda na PLUS 14!

Zvezdin centar primorao je klupu Efesa da zatraži tajm-aut, jer srpski tim vodi 88:74 pri kraju 37. minuta

22:08

ERGIN ATAMAN JE ISKLJUČEN!

Faundo Kampaco je utrčao pod koš, pogodio za Zvezdinih "plus 10", a trener Efesa Ergin Ataman je isključen!

Trener Efesa ponovo je protestovao kod sudija i morao je da ode u svlačionicu na četiri i po minuta do kraja. Dobio je drugu tehničku grešku.

Izvor: MN PRESS

22:03

Još pet i po minuta, Zvezda vodi 78:72

Izvor: MN PRESS

22:00

Marković i Kampaco - kako važni koševi!

Zvezdin plejmejker Stefan Marković postigao je svoje prve poene, za vođstvo 71:70! Odmah potom upravo Marković je sačuvao Klajburna, naterao ga na težak šut, a Kampaco je posle kontre iznudio faul - uz koš.

Ponovo je dosuđena tehnička Efesu, ovog puta Ilajdži Brajantu.

Izvor: MN PRESS

21:57

"Tvrdo" pred finiš, Efes vodi

Ilajdža Brajant pogodio je šut za tri preko ruke, za vođstvo Efesa 70:68 na sedam i po minuta pre kraja. Sudeći prema svemu dosad viđenom, čeka nas paklena završnica.

21:50

Kakva završnica Filipa Petruševa!

Pogodio je uz zvuk sirene Zvezdin centar i doneo prednost na kraju 3/4, 68:67! Čeka nas još 10 minuta paklene košarke!

Izvor: MN PRESS

21:47

PETRUŠEV ZAKUCAVA, EFES NE PROMAŠUJE TROJKE!

Zvezdin centar zakucava u uzastopnim napadima i donosi vođstvo 66:61, a Mbaje i Boboa pogađaju trojke u seriji, pa je Francuz smanjio na 66:64! U toku je 29. minut fenomenalne utakmice u Pioniru, a Mbaje je pogodio tri trojke u 3/4.

21:40

Efes odmah uzvraća udarce!

Amat Mbaje i Rodrig Boboa ekspresno vraćaju goste u ravnotežu, trojkama za "minus 6" (51:57)

21:38

Dobrić nastavlja gde je stao!

Zvezdin bek pogađa treću trojku, za dosad maksimalnih "plus 10" (55:45) u 23. minutu! Crveno-beli su potpuno preuzeli kontrolu i u ovim trenucima potpuno pritiskaju šampiona Evrope čvrstom odbranom.

Izvor: MN PRESS

21:32

Ataman u centru pažnje - ODMAH je dobio tehničku!

Trener Efesa Ergin Ataman ne želi da da izjavu pod košem, već zove novinarsku ekipu da dođe do klupe Efesa. Nervozan je trener prvaka Evrolige i to nije skrivao u toku utakmice.

Čim je počela treća četvrtina, trener Efesa je dobio tehničku jer je pratio sudije u pauzi.

Izvor: MN PRESS

21:22

Sjajan meč u Pioniru!

Zvezda na poluvremenu vodi 49:45 protiv Efesa!

ZVEZDA: Vildoza 2, Kampaco 15 (3/3 za tri, 4 as), Mitrović 2, Dobrić 12 (2/4 za tri), Nedović 9 (2/3 za tri), Petrušev 1, Bentil 6. Timski: 11/19 za dva, 7/12 za tri, 6/10 sl. bacanja, 13 skokova (10-3), 13 asistencija, 2 ukradene, 3 izgubljene lopte.

EFES: Boboa 7, Brajant 4, Klajburn 11 (1/3 za tri), Tundžer 8 (2/2 za tri), Mbaje 3, Žižić 10, Danston 2. Timski: 14/22 za dva, 5/7 za tri, 2/4. sl bacanja, 13 skokova (12-1), 10 asistencija, 2 ukradene, 3 izgubljene lopte

Izvor: MN PRESS

21:17

Kakva utakmica!

Bugrahan Tundžer ubacio je trojku za izjednačenje i za 45:45, a onda je Kampaco iznudio faul i tri bacanja na 3,5 sekundi pre poluvremena! Ergin Ataman je opet skočio i skakao, a sudije su kaznile klupu gostiju tehničkom.

Zvezda vodi 49:45 na 3,5 sekunde do kraja!

Izvor: MN PRESS

21:13

Ataman traži "čelendž" i raspravlja sa sudijama

Na 34 sekunde pre poluvremena, trener Efesa Ergin Ataman tražio je posed za svoj tim, ali su sudije pogledale situaciju pre auta i potvrdile da je posed Zvezdin. "F**k you Ataman", skandira ceo Pionir treneru Efesa.

Kampaco je odmah potom utrčao u reket i poentirao za vođstvo Zvezde 45:42!

21:06

Petrušev promašuje kucanje, Žižić pogađa - NEREŠENO

Kakva borba u Pioniru i kakva utakmica! Duško Ivanović sada zove tajm-aut nakon što je hrvatski centar zakucao za nerešeno - 40:40. Još tri minuta do poluvremena, a šteta što u prethodnom napadu zakucavanje Filipa Petruševa nije prošlo, već je stalo na obruču.

Izvor: MN PRESS

20:58

ZVEZDA VODI - KAMPACO!

Treća trojka Argentinca i tajm-aut Ergina Atamana. Zvezda ima prednost 36:34 u 15. minutu, a sada Ergin Ataman mora da pozove tajm-aut!

Izvor: MN PRESS

20:57

Ovako Nedović vraća Zvezdu

20:52

KAMPACO "VEŽE" TROJKE, ALI OPET EFES

Argentinac je pogodio uzastopne trojke i vratio Zvezdu na poen minusa (27:28), ali onda je Efes ponovo udario svom snagom - Klajburn i Danston ekspresno su odveli Efes na "plus 8" (34:26), a Ivanović je morao da pozove tajm-aut.

20:44

Dobrić pogađa, ali Efes uvek ima odgovor

Efes vodi 25:18 u 10. minutu. Zvezdin bek pogađa u uzastopnim prodorima, već je ubacio 12 poena, ali Boboa i Klajburn predvode Atamanov tim i uvek nalaze način da uzvrate.

Izvor: MN PRESS

20:38

Dobrić "pali" Pionir, ali Efes se pita

Efes na prvom "TV tajm-autu" vodi 15:9, u 6. minutu utakmice. Ognjen Dobrić pogodio je prethodno trojku za Zvezdinih "minus 3" (7:10), ali su Bugrahan Tundžđer Žižić vratili gostima "plus 6"

Izvor: MN PRESS

20:34

Efes bolje počinje - 8:2 na početku meča

Ante Žižić uveo je goste u ritam na početku meča. Šampion Evrope bolje "otvara" susret, zaključno sa trojkom Mbaja u trećem minutu

20:31

Počelo je!

ZVEZDA: Vildoza, Dobrić, Lazarević, Bentil, Kuzmić
EFES: Boboa, Klajburn, Tundžer, Mbate, Žižić

I ovog puta, u ekipi crveno-belih nije povređeni Branko Lazić.

Izvor: MN PRESS

19:40

"Igramo protiv evropskog prvaka..."

"Igramo protiv ekipe koja je evropski prvak, kompletna su ekipa sa igračima koji igraju jedna na jedan, igraju pik en rol, odlično šutiraju… Mislim da u ovoj situaciji više sebe moramo da gledamo. Da igramo sa samopouzdanjem i agresivnošću koje smo imali ranije i onda da vidimo… Još imamo realne šanse za TOP 8, ovo iskreno kažem. Ali da bismo imali te realne šanse, moramo da počnemo da pobeđujemo. Teško je posle onakvog izdanja u Zagrebu koje smo imali. Svima je teško. Svesni smo toga, da je to prošlost i da pristup igri nikad više ne sme da se ponovi. Mi možemo da izgubimo, ali jedan igrač Zvezde mora da ima drugačiji pristup. I zbog naših navijača čiju veličinu još jednom moram da istaknem. Posle takvog poraza su nas podržali. Mislim da ponekad neko treba da te lupi malo šamarčinom, da se osvestiš, da vidiš gde si. A ne da si gore, nego da stojiš čvrtso na zemlji", rekao je trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

Izvor: Printscreen/YouTube/KK Crvena zvezda

19:30

Evroliga potvrdila - ne igra ni Larkin!

Efes će igrati protiv Crvene zvezde bez dvojice najboljih igrača - Vasilije Micić je već nedeljama povređen, a večeras neće biti ni Šejna Larkina, prvog napadača ekipe!

18:46

Šampion Evrope bez Vasilija Micića

Srpski as Vasilije Micić neće moći da igra zbog povrede i to je na dan utakmice potvrdio i njegov agent Miodrag Miško Ražnatović. On je istom objavom "pecnuo" i pojedine medije koji su preneli da će Micić napustiti njegovu agenciju Beobasket i preći u "Vaserman"

Izvor: MN PRESS

18:41

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice

Duel Crvena zvezda - Anadolu Efes počinje u 20.30 časova u hali "Aleksandar Nikolić"

Crvena zvezda ima skor 11-15 i ima tri pobede manje od prvog tima iznad "crte" za Top 8, Žalgirisa koji ima učinak 14-13. Sa druge strane, Efes je prvi ispod te crte, sa učinkom 13-12 i sa imperativom pobede.

Izvor: MN PRESS

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije