• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Embid opet "BJEŽI" od Jokića! Hoće da mu uzme MVP priznanje, a ČETIRI GODINE ne smije u Denver!

Autor Dragan Šutvić

Džoel Embid je povrijeđen, gle čuda opet pred meč u Denveru. Posljednji put je tamo igrao u februaru 2019. godine i doživio je poniženje...

 embid ponovo ne igra protiv jokića u denveru  Izvor: Profimedia

Do kraja sezone u NBA ligi ostalo je još svega nekoliko utakmica i to će biti prilika da Nikola Jokić i Džoel Embid "podebljaju" svoje kandidature za MVP priznanje, a ključni duel igra se baš u noći ponedjeljak na utorak. Gledaćemo derbi susret Denvera i Filadelfije u kome bi jasno moglo da se vidi ko je bliži nagradi za najkorisnijeg igrača sezone, međutim 24 sata ranije stižu loše vijesti iz tabora Seventisiksersa.

Džoel Embid se požalio na bol u desnom listu i neizvjesno je da li će nastupiti u meču protiv Devera, čime bismo ostali uskraćeni za duel dvojice najdominantijih centara svijeta, a ujedno i bez utakmice koja bi mnogo toga mogla da kaže uoči glasanja za MVP priznanje.

Osim Embida, neizvjesno je da će igrati i Džejms Harden, koji ima bol u Ahilovoj tetivi, a ukoliko ne bi nastupili - djeluje da bi to na papiru bio "lakši zadatak" za Denver. Ipak, mnogi vjeruju da je ovo samo trik Filadelfije u pokušaju da svog kandidata pogura u borbi za MVP priznanje. Djeluje suludo da bi Embid, kome je MVP priznanje važnije od bilo čega, propustio šansu da se i sam dokaže protiv Jokića, odnosno spekuliše se da je ovo "alibi" ako izgubi.

"Bitan je samo plej-of. To što sam u MVP trci, već sam vam rekao, me ne zanima. Ako pobijedim, dobro. Ako ne pobedim, nebitno. Nisam fokusiran na to", odjednom je promijenio narativ Kamerunac.

Džoel Embid je ove sezone odigrao strašan meč protiv Denvera, kada je vodio svoj tim do velikog preokreta sa čak 47 poena i 18 skokova, ali interesantno je da uglavnom "bježi sa megdana" Jokiću. Njih dvojica nisu imali mnogo duela tokom prethodnih godina, pa je posebno bizaran podatak da je Embid posljednji put gostovao u Denveru još 2019. godine (!?). Prošle su nevjerovatne četiri godine otkako je igrao pred navijačima Nagetsa, a ne može da se kaže da se tada naročito proslavio protiv Jokića sa 19 poena i 15 skokova.

Takođe, taj meč se pamti po tome što su Siksersi ispustili 21 poen prednosti u posljednjoj četvrtini, a Embid je sa slobodnih bacanja propustio da donese pobjedu - da bi Nikola Jokić pogodio za trijumf svog tima. Od tada je uvijek nalazio "izgovore" da ne igra protiv Jokića, što već nije iznenađenje...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC