• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić briljirao u pobjedi Denvera nad Filadelfijom

Autor Haris Krhalić

Nikola Jokić pokazao se kao pravi vođa Denvera i pobijedio je Filadelfiju u meču u kome je mogao i da odmara, kada se već Džoel Embid nije pojavio. Ali, nije...

 Nikola Jokić učinak protiv Filadelfije Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić pokazao je da je pravi vođa Denvera i vodio je svoj tim do velike pobjede nad Filadelfijom 116:111, dok je sa druge strane Džoel Embid "pobjegao sa megdana". Zvanično, zbog povrede, nezvanično... Četvrtu godinu zaredom Embid se nije pojavio u "Jokićevom gradu" i to u meču koji je u najavi bio obračun za MVP kandidaturu, što dovoljno govori o njegovom strahu da se suoči sa Srbinom i da na parketu riješi pitanje za koje misli da uopšte postoji.

Jokić se nije obazirao na to, maksimalno ozbiljno je pristupio utakmici i zabilježio je još jedan tripl-dabl, odnosno postao je tek treći košarkaš u istoriji NBA lige koji je u istoj sezoni imao deset utakmica sa 20 i više poena, 15 i više skokova i 10 i više asistencija. To su uspjeli još samo Čemberlen i Robertson, pa nije dovoljno za MVP?

Prethodne noći Nikola Jokić je zabeležio 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija, uz "bolestan" procenat šuta iz igre - pogodio je osam od 11 šuteva, uz još devet "penala". Koliko je lopta bila kod njega, nije mnogo ni griješio - izgubio je dvije - dok je dao dobar doprinos i u odbrani sa dvije blokade. Najvažnije od svega, nije pobjegao kada je bilo važno iz ličnih interesa, nego je svoj tim vodio iako je mogao da odmara.


Jokić je ovoga puta imao i podršku Džamala Mareja sa 19 poena i sedam skokova, Brus Braun je dodao 18, dok je Majkl Porter Džunior ponovo promašivao mnogo (šest od 14), ali je doprinio sa 15 poena. Dvocifren je bio još i Aron Gordon koji je imao identične procente šuta, ali je sve bilo za dva poena i imao je 12 na svom kontu.

Što se tiče Filadelfije, za koju na kraju nisu igrali ni Harden ni Embid, što znači potpuno drugu igru, dominirao je Meksi sa 29 poena, dok su dobar doprinos dali Heris i Rid sa po 16. Mekdenijels je još dodao 14.

NBA REZULTATI

Detroit - Milvoki 117:126
Indijana - Dalas 104:127
Njujork - Hjuston 137:115
Juta - Finiks 103:117
Denver - Filadelfija 116:111
Portland - Nju Orleans 90:124
Sakramento - Minesota 115:119
L.A. Klipers - Čikago 124:112

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC