• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Epski raspad Luke Dončića! Cijela hala mu vikala "debeli", ima privatne probleme, a sa Irvingom ništa ne funkcioniše...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dalas je pravio ekipu za velika djela, ali čini se da je za njih sada veliki i plej-in.

 Luki Dončiću skandiraju debeli u NBA Izvor: Profimedia

Ako se ne desi čudo nad čudima, Luka Dončić će propustiti ovosezonski NBA plej-of. U jednom trenutku sezone činilo se da Dalas može da se bori za sam vrh, međutim povrede i promjenljiva forma Dončića, potom i "skupi" dolazak Kajrija Irvinga, potpuno su pokvarili koncept igre Maveriksa. Sve što su gradili, palo je preko noći, tako da poslije poraza protiv Atlante (132:130) samo još u teoriji mogu da dođu do doigravanja.

Da bi nekako došli do plej-ina, potrebno im je da dobiju sve tri preostale utakmice, a da Oklahoma ima skor 1-2 ili da Minesota izgubi sve tri preostale utakmice. Takođe, teorija kaže da mogu i sa 2-1 da se "ušunjaju" na posljednje mjesto koje vodi u nastavak sezone, ali u tom slučaju Oklahoma mora da izgubi sve tri utakmice, a Lejkersi sve četiri. Čini se nemoguće...

Jasno je da će poslije svega biti potrebno napraviti veliku analizu kako je Dalas sa jednim od najboljih igrača današnjice sebi dozvolio da "prokocka" još jednu sezonu, kao i šta su mislili kada su dovodili Kajrija Irvinga - koji gotovo sigurno neće ostati u Maveriksima i sljedeće sezone jer ovog ljeta bira novu sredinu. Prethodne noći je ubacio 41 poen i bio najbolji akter Atlante, međutim čini se da ne može da funkcioniše sa Dončićem i da su "previše dali" za njega, što je otišlo u nepovrat.


Dončić s druge starne mora da riješi privatne probleme o kojima je govorio javnosti. Katastrofalno igra već duže vrijeme i protiv Houksa je ubacio samo 22 poena (šut osam od 21), uz po sedam skokova i sedam asistencija. Čini se da ne uživa u košarci kao nekada, pa je djelovao tromo na parketu da su mu navijači Atlante čak skandirali "debeli".

Lijepo je to iskoristila Atlanta koja sa novim trenerom Kvinom Snajderom igra promjenljivo i traži formu, ali je obezbijedila plej-in u kome svašta može da se desi. Posebno ako i Bogdan Bogdanović bude na svom nivou, a Dalasu je ubacio 16 poena uz ne tako dobar šut (šest od 14). Uz njega su se istakli još Marej sa 25 i Jang sa 24 poena. Prema aktuelnom stanju na tabeli, djeluje da će sa devetom mjestu u borbu sa Čikagom za mjesto u doigravanju.

NBA REZULTATI

Šarlot - Toronto 108:128
Bruklin - Juta 111:110
Čikago - Memfis 128:107
Minesota - Portland 105:107
Atlanta - Dalas 132:130
Njujork - Vašington 118:109
Orlando - Detroit 128:102
Sakramento - San Antonio 134:142
Hjuston - L.A. Lejkers 109:134
Oklahoma - Finiks 118:128
Klivlend - Indijana 115:105
Milvoki - Filadelfija 117:104
Denver - Golden Stejt 112:110

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC