• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen sastanak Evrolige, da li Partizan i Crvena zvezda ostaju u eliti?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Okončan je sastanak klubova-vlasnika Evrolige o novoj sezoni i eventualnoj promjeni formata

 Sastanak Evrolige o licenci Zvezde i Partizana Izvor: MN PRESS

Klubovi dioničari Evrolige održali su i u srijedu sastanak poslije kojeg nema konkretnije informacije o tome da li će Partizan i Crvena zvezda Meridianbet biti sigurni učesnici takmičenja i sljedeće sezone.

Prema pisanju "Eurohoopsa", specijalizovanog grčkog sajta, nije donesena nikakva odluka o tome, što znači da i dalje važi da će ABA liga dobiti jednu pozivnicu za svog šampiona, a da su bez obzira na to beogradski "vječiti" rivali u dobroj poziciji da se zajedno ponovo nađu u najjačem takmičenju.

"Praktično se ništa nije promijenilo za timove koji će se takmičiti u sezoni 20023/24 u formatu Evrolige sa 18 timova. Monako već ima jedno sigurno mjesto kao tim koji je došao iz Evrokupa (što je ostvario plasmanom u plej-of), a tri pozivnice će biti podijeljene. Pri dodjeli vajld-kard pozivnica ABA liga će imati prioritet, a Virtus, Partizan i Crvena zvezda su favoriti da dobiju te pozivnice. Sa druge strane, Valensija kao drugi tim koji je godine ušao iz Evrokupa izvjesno će se ponovo takmičiti u drugom po snazi takmičenju", navedeno je.

Nakon praktično dan i po sastančenja, u Grčkoj pišu da je bilo i razgovora o proširivanju lige, ali da ništa nije izglasano. Evroliga prolazi kroz velike promjene nakon odlaska dugogodišnjeg direktora Đordija Bertomeua, a pošto se veći broj timova razmatra tek od sezone 2024/25, procijenjeno je da i dalje ima vremena za diskusiju o tome.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC