• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA IGRA, PARTIZAN GLEDA, ITUDIS I MAKABI STREPE! Sve kalkulacije pred posljednje kolo Evrolige - čeka nas haos

Autor Haris Krhalić

Prvi dan posljednjeg kola Evrolige daće odgovore na brojna pitanja, a dok Crvena zvezda bude igrala Partizan će pomno pratiti mečeve.

 Posljednje kolo Evrolige Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda završava takmičenje u Evroligi, a Partizan će pomno pratiti meč u "Pioniru". U Beograd je stigao Fenerbahče koji je u ozbiljnim problemima jer poraz u ovoj utakmici može da ih baci na kraj spiska ekipa koje idu u četvrtfinale. 

Program Evrolige počinje utakmicom Albe i Asvela koja nema nikakav rezultatski značaj, a isto tako ni meč Virtusa i Olimpije iz Milana za kraj večeri neće ništa donositi osim naravno prestiža u italijanskom velikom derbiju.

Ostale tri utakmice prvog dana posljednjeg kola Evrolige nose veliki ulog za sve ekipe koje igraju, a šta je tu tačno u igri za Crvenu zvezdu i Partizan? 

CRVENA ZVEZDA - FENERBAHČE

Crveno-bijeli su opet u sjajnoj formi i naređali su četiri pobjede u Evroligi. Jedan trijumf im fali da u teoriji mogu da se bore za osmo mjesto i djeluje da je samo malo nedostajalo da imamo dva tima u samom kremu evropske košarke. Ovako će crveno-bijeli igrati za ovjeru desetog mjesta na tabeli, za peti uzastopni trijumf u Evroligi, ali i za veliki nalet samopouzdanja pred plejof ABA lige. 

Što se tiče Fenerbahčea ne dolazi Dimitris Itudis sa svojim skupim timom raspoložen u "Pionir". Olimpija, Real i Baskonija su savladali njegov tim u posljednjih pet kola i sa 19 pobjeda je sada Fenerbahče peti na tabeli. Ako pobjede ostaju na tom mjestu, ali bi poraz mogao da ih baci čak i na osmu poziciju jer imaju lošiji međusobni skor od Baskonije!. Zavisiće to i od ostalih mečeva, ali ne želi bivši prvak Evrope ništa da rizikuje. 

MAKABI TEL AVIV - REAL MADRID

Velika utakmica za obje ekipe. Makabi je sada šesti sa 19 pobjeda, ali kao i Fenerbahče zbog lošijeg međusobnog skora sa Baskonijom može u nekim računicama u slučaju poraza da padne i na osmo mjesto. Sa druge strane računica Real Madrida je jasna, ako pobjede, a Olimpijakos izgubi u posljednjem kolu - biće prvi. 

BASKONIJA - OLIMPIJAKOS

Olimpijakos je porazom u Beogradu od Crvene zvezde sebi napravio ozbiljan problem. Da su tu pobijedili sada bi sigurno bili prvi, ovako mogu da padnu na drugo mjesto iza Reala. Sa druge strane, Baskonija se bori za goli život. Na diobi su osmog mjesta sa Žalgirisom i imaju 18 pobjeda, a trijumf ovdje bi mogao da im donese i sedmo mjesto. Poraz bi ih skoro sigurno eliminisao i ostavio na najbolnijem devetom mjestu. 

ŠTA OVO ZNAČI ZA PARTIZAN? 

Crno-bijeli su ovjerili plasman u Top 8, zna se da neće imati prednost domaćeg terena, ali se ne zna sa kog mjesta idu dalje. Sigurno su najmanje sedmi, a pošto su favoriti u duelu sa Panatinaikosom pobjeda u posljednjem kolu bi mogla da ih "dogura" čak i do petog mjesta. Za to su im potrebni porazi Makabija i Fenerbahčea i njihove mečeve će crno-bijeli pomno pratiti. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC