• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJKO OBRADOVIĆ GA POBIJEDIO NA F4, PA GA NASLIJEDIO U FENERBAHČEU: Još jedno veliko ime stiže u ABA ligu

Željko Obradović, Duško Ivanović... Pa on! Najavljeno ko bi mogao da preuzme Cedevita Olimpiju.

 Simone Pjaniđani blizu preuzimanja Cedevita Olimpije Izvor: MN PRESS

Poznati italijanski trener Simone Pjaniđani (53) mogao bi sljedeće sezone da vodi Cedevita Olimpiju, objavio je specijalizovani portal "Sportando". On od 2020. radi u Kini, gdje vodi "Peking Daks", a prethodno je godinama radio na visokom nivou u Evropi, trenirajući Armani, Hapoel Jerusalim, čak šest godina vodio je Montepaski Sijenu, a u sezoni 2012/13 bio je prethodnik Željka Obradovića u Fenerbahčeu.

Pjaniđani je najveće uspjehe postizao u Sijeni, gdje je njegov tim u sezoni 2008/09 doživio samo jedan poraz u Italiji za čitavu sezonu. Na klupi tog kluba dva puta je bio učesnik Fajnal-fora - 2008. je u polufinalu njegov tim izgubio od Makabija, pa pobijedio Makabi u meču za treće mjesto, a 2011. je u polufinalu izgubio od Panatinaikosa Željka Obradovića, koji je tog proljeća u Barseloni osvojio titulu prvaka Evrope.

Cedevita se prije dva mjeseca rastala sa Juricom Golemcem, dugogodišnjim šefom stručnog štaba tog tima. Trenutni "vršilac dužnosti" trenera je Miro Alilović, bivši trener Dinamika iz Beograda, a po svemu sudeći na ljeto će u Ljubljanu doći još jedno zvučno trenersko ime - šestostruki šampion Italije, prvak Izraela, osvajač Kupa Turske sa Fenerom...

Cedevita Olimpija trenutno igra četvrtfinalnu plej-of seriju ABA lige protiv FMP-a, a u Evrokupu je imala najlošiji skor među 10 timova Grupe A, 3-15, a ujedno to je bio i drugi najlošiji rezultat ove sezone u tom takmičenju. Samo je poljski Šlonsk imao lošiji učinak, 1-17.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC