• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VUČIĆ O DANIMA ŽALOSTI POSLIJE PARTIZAN - REAL MADRID: "Da li vas je sramota?" Objasnio zašto je MORALO tako

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Srbije objasnio je proceduru proglašenja dana žalosti. Predočio je javnosti zašto oni nisu mogli da budu proglašeni u danu masakra u centru Beograda.

 Aleksandar Vučić o danu žalosti i meču Partizan Real Madrid Izvor: RTS/Screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Radio-televiziju Srbije zašto su dani žalosti proglašeni u Srbiji od petka i zašto ih nije bilo moguće proglasiti neposredno nakon masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". U tom kontekstu, on je objasnio i zašto su dani žalosti nastupili poslije velike košarkaške utakmice Partizan - Real Madrid, koja je svakako protekla u sjenci strašnog događaja.

"Kažu, 'Vučiću, odložio si dane žalosti zbog utakmice'. Da li vas je sramota bar malo? Znate zašto morate tako da uradite? Jer morate da imate crno na bijelo koliko imate mrtvih, ubijenih, za kim žalite. A za to 'crno na bijelo', morate da sačekate da sklonite sve kamere, da se ne bi slikala djeca koja leže u lokvi krvi, da obavite sve patološke nalaze, da se proglasi smrt, pa onda tužilac da saopšti mjere i onda su u četvrtak na sjednici vlade proglašavani dani žalosti. Samo smo dan duže žalili i formalno. Da se dogodilo slučajno drugačije, rekli bi da Vučić nije dao Partizanu da ide dalje", rekao je Vučić.

Utakmica Partizan - Real Madrid odigrana je u četvrtak uveče, počela je minutom ćutanja, a košarkaši oba tima izašli su na teren u majicama sa natpisom "OŠ 'Vladislav Ribnikar'. Igrači crno-bijelih igrali su i u dresu sa imenom škole ispisanom na prednjoj strani, dok su košarkaši španskog tima u znak sjećanja na žrtve nosili crni flor na reveru.

Takođe, kapiteni oba tima, Danilo Anđušić i Najdžel Vilijams-Gos, pročitali su poruke saučešća i najdubljeg žaljenja zbog svih žrtava zločina u osnovnoj školi sa kakvim se naša zemlja nikada nije suočila.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC