• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠPANCI SE PLAŠE PARTIZANA U MADRIDU! Real ima probleme, crno-bijelima se vraća najbolji

Novinari španskih medija su u panici jer Real ima probleme, a Partizan kvalitet da izbaci Madriđane.

 Španci se plaše Partizana Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaši Partizana će u sredu u Madridu tražiti kartu za F4 Evrolige koji se ove sezone igra u Kaunasu, nakon što su pred beogradskom publikom ispustili dvije "meč lopte" da savladaju španskog velikana. Treća prilika biće još teža, ali u Španiji strahuju od tima koji predvodi Željko Obradović.

Tako je uticajni "As", jedan od najčitanijih medija na Iberijskom poluostrvu, uz posebnu pažnju počeo da najavljuje meč koji će nam dati ime Barseloninog protivnika u polufinalu elitnog evropskog takmičenja. Po njihovom mišljenju, Partizan ima velike šanse da stigne do još jednog brejka i bude učesnik završnog turnira.

Prije svega, ovaj španski list smatra da je to moguće zbog brojnih izostanaka u redovima Reala. Gerson Jabusele je zbog tuče na drugom meču u seriji suspendovan do kraja sezone u Evroligi i sigurno neće biti na parketu, dok će ogroman hendikep biti izostanak Gabrijela Deka. Argentinac je zbog kazne propustio treći meč, a na četvrtom je pokidao ligamente koljena i tako završio sezonu.

Valter Tavares je oporavljen i u Beogradu je pokazao klasu, ali je pitanje koliko je spreman - i dalje nije na 100 odsto svojih mogućnosti. Za njega prave zamjene nema, Francuzi Petr Kornelije i Vensan Poarje nisu spremni da igraju, dok je Entoni Rendolf izašao iz izuzetno teške povrede i tokom minuta koje je dobio nije nikoga uspio da dokaže kako može da bude bitan faktor na terenu.

Praktično to znači da će Ćus Mateo bez petorice visokih igrača morati da odmjeri snage sa Partizanom, koji će na raspolaganju imati Matijasa Lesora, nakon što je Francuz "odmarao" tokom trećeg meča. Odrađena kazna Kevina Pantera biće još jedno ubitačno oružje Obradovićevog tima u Madridu, a španski list piše i o "ludosti" Jama Madara, ulozi Džejmsa Nanelija i minutima koje su sjajno potrošili Uroš Trifunović i Alen Smailagić.

Čak ni izostanak Alekse Avramovića koji je ozbiljna napadačka opcija ovako sklopljenog Partizana ne olakšava situaciju - Španci se plaše petog meča i silnog Partizana koji u Madrid dolazi da "ovjeri" prolaz među četiri najbolja evropska tima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC