• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinzi obukao Zvezdin dres, iz Amerike poslao snažnu poruku Srbiji: Tarens nije zaboravio Srbe - ovo je njegova podrška!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Američki košarkaš, jedan od najboljih stranaca koji su nastupali u Srbiji, brine o ovoj zemlji i na drugom kraju svijeta!

 Tarens Kinzi u dresu Crvene zvezde poslao podršku Srbiji Izvor: Instagram/tk_kinsey/Screenshot

Nekadašnji košarkaš Tarens Kinzi (39), bivši igrač Partizana i Crvene zvezde, okačio je na svoj Instagram profil neobičan snimak na kojem se vidi da ulicama jednog američkog grada vozi bicikl u crveno-bijelom dresu. Dok je pored njega kolona biciklista koji se dobro zabavljaju, Kinzi je najviše pažnje privukao stajlingom o kojem je mnogo komentara bilo i u srpskim medijima.

Amerikanac koji je u Beogradu bio omiljen na obje strane Topčiderskog brda objasnio je zašto je riješio da se pojavi u Zvezdinom dresu na ovom događaju. Potez koji je napravio pokazuje da Srbiju i srpski narod nije zaboravio, kao i da je i na drugom kraju svijeta dobro informisan o tragedijama koje su u veoma kratkom roku pogodile ovu zemlju.

"Obukao sam dres košarkaša Crvene zvezde da pokažem ljubav i podršku cijeloj srpskoj zajednici. Prošle nedjelje u Srbiji 14-godišnji dječak ranio je učiteljicu, a ubio čuvara i osmoro djece u školi u Beogradu, u Srbiji. Već sljedećeg dana, pucajući u gradu u blizini Beograda, strijelac je u vožnji ubio osam i ranio 13 osoba. Molim se za snagu, utjehu i mir svim porodicama širom svijeta koje su pogođene ovim besmislenim pucnjavama", napisao je Tarens Kinzi koji je svojevremeno nosio dres Zvezde, ali i Partizana.

Tarens Kinzi je rođen u Tampi, gradu na Floridi, a poslije srednje škole u rodnom gradu i koledža Južna Karolina stigao je i do NBA lige. Davne 2006. godine nije izabran na draftu, ali je ubrzo potpisao ugovor sa Memfisom. Uslijedila je epizoda u Fenerbahčeu, zatim nastupi za Klivlend, pa ponovo Fenerbahče, Efes, Pezaro i Malagu, a onda dio karijere koji ljubitelji košarke u Srbiji dobro pamte.

Dres Partizana nosio je u sezoni 2013/14 i to mu je bila jedna od najboljih godina u karijeri. Nakon igranja za Nižnji Novgorod i Trabzon vratio se u Beograd, gdje je odigrao drugi dio sezone 2015/16 za Crvenu zvezdu. Igrao je još i za Hapoel iz Jerusalima, Breogan, Dižon i Orlandinu, ali se perioda provedenog u Srbiji najčešće sjeća u izjavama i objavamana društvenim mrežama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC