• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ZVEZDA JE FAVORIT U DERBIJU ABA LIGE!" Podgoričani se oglasili: Mi smo svoj cilj ispunili, ali imamo želje i ambicije

Autor Dragan Šutvić

Budućnost gostuje Crvenoj zvezdi, Petar Mijović ulogu favorita prepustio srpskom timu.

 crvena zvezda budućnost mijović grin najava  Izvor: MN PRESS

Počinje polufinalna serija ABA lige između Crvene zvezde Meridianbet i Budućnosti. Prvi meč igra se u nedjelju u "Pioniru" (19.30 časova), a pred taj duel iz Podgorice su se oglasili trener Petar Mijović i prvotimac Erik Grin. Prepustili su ulogu favorita srpskom timu.

Na klupi gostujućeg tima napravljena je promjena, umjesto Vladimira Jovanovića došao je Mijović i u četvrtfinalu je savladao Megu, a sada ga čeka branilac titule.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv ekipe koja je u Evroligi pokazala koji kvalitet ima na svim pozicijama. Pokušaćemo ovaj meč da doživimo kao ozbiljan izazov i da vidimo gdje smo u odnosu na taj tim, da se adaptiramo na njihov individualni kvalitet koji nije mali i koji posjeduje veliki broj igrača. Rekao bih da smo na dobrom putu, bez obzira na oscilacije koje smo pokazali u seriji protiv Mege", počeo je Mijović.

Prebacuje pritisak na crveno-bijele.

"U odnosu na kvalitet koji imamo, mi smo svoj prevashodni cilj ispunili plasmanom u polufinale, ali je ljudski da se naše ambicije tu ne završavaju, uz respekt prema Zvezdi. Oni su favoriti u ovoj seriji koja ima prefiks derbija. Ne samo zbog njihovog, već i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u samom vrhu ABA lige i ovo su postali klasici regionalne košarke. Nadam se dobrom raspoloženju i atmosferi u seriji u kojoj imamo svoje ambicije i želje", jasan je Mijović.

Erik Grin je obećao da će svi dati maksimum.

"Očekujem da odemo u Beograd i da se borimo. Biće teško u takvoj atmosferi protiv sjajnog tima, ali i mi igramo dobro u posljednje vrijeme. Ako se budemo držali plana koji nam je spremio stručni štab i ako odigramo kvalitetnu odbranu, uz namjeru da se nadmećemo... Vidjećemo šta će se desiti", zaključio je Grin.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC