• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOMBA - Crvena zvezda vraća Nikolu Kalinića!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Iskusni košarkaš trebalo bi da bude jedan od najbitnijih igrača u novom timu Crvene zvezde.

 Crvena zvezda vraća Nikolu Kalinića! Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Crvena zvezda povukao je jedan od najbitnijih poteza u evropskoj košarci pred novu sezonu - meta tima sa Malog Kalemegdana je srpski reprezentativac Nikola Kalinić!

Iskusni košarkaš mogao bi da bude Zvezdino najveće pojačanje za novu sezonu, a po izvorima iz inostranstva već postoje kontakti o novoj saradnji.

Kako prenosi sajt "TrendBasket", crveno-bijeli žele da Kalinić po četvrti put u karijeri obuče crveno-bijeli dres! Jedan od aduta Zvezde u pregovorima je i ne pretjerano uspješna evroligaška sezona Barselone, koja je zaustavljena u polufinalu Evrolige, iako je tim Šarunasa Jasikevičijusa i ove sezone sklapan tako da može da osvoji prestižno takmičenje. Zbog neuspjeha se stidljivo priča o generalnom remontu u Kataloniji, pa samim tim i odlasku nekih od najbitnijih igrača tima u ovoj sezoni.

Zvezda bi željela da iskoristi tu situaciju i da u crveno-belom ponovo vidi Kalinića koji je godinama jedan od najboljih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Taj status stekao je još u dresu Zvezde, sa kojom je u dva navrata osvajao ABA ligu, KLS i Kup Radivoja Koraća. Pored toga, Kalinić u bogatoj karijeri ima i trofej Evrolige sa Fenerbahčeom, kao i tri titule i tri Kupa turske. U dresu reprezentacije Srbije Nikola Kalinić je osvojio srebrne medalje na Olimpijskim igrama, Mundobasketu i Evropskom prvenstvu, dok ima i bronzu sa Univerzijade.

U Crvenoj zvezdi bi mogao da se nađe po četvrti put u karijeri! Prvi put stigao je još sa 19 godina, na početku profesionalne karijere, ali se tada nije dugo zadržao u klubu koji je imao ogromnih finansijskih problema. Tokom ljeta je trenirao sa timom Mihajla Uvalina, ali nakon što ugovor nije potpisan vratio se u Novi Sad i tamo nastavio karijeru. Ipak, i iz tog perioda postoje fotografije Nikole Kalinića u crveno-bijelom dresu. Drugi mandat bio je daleko uspješniji - stigao je u ljeto 2014. godine i potpisao petogodišnji ugovor, a nakon samo jedne sezone potpisao je za Fenerbahče. Nakon pet godina u dresu turskog kluba nastupao je za Valensiju tokom jedne sezone, a zatim još jednu sezonu u Crvenoj zvezdi, prije odlaska u Barselonu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC