• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTO SU MIJENJALI ODLUKU PREKO NOĆI? Oglasio se direktor ABA lige: Ja pravim kalendar, neka šampiona dobijemo na terenu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Neće biti uslovljavanja i jednostranih odluka", poruka je sportskog direktora ABA lige Milije Vojinovića Crvenoj zvezdi i Superligi.

 Direktor ABA lige Milija Vojinović o terminima finala i Crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović oglasio se nakon napada iz Crvene zvezde i Superlige Srbije zbog kalendara regionalnog takmičenja. ABA je u subotu objavila termine finala i oglušila se o najavu Zvezde da će igrati najprije finale domaćeg, pa regionalnog takmičenja, kao i o kalendar koji je objavila Superliga. Vojinović je rekao da je Superliga "preko noći" promijenila ranije donesenu odluku da finale bude odigrano nakon "jadranske" sezone i naglasio da će biti na raspolaganju i predstavnicima lige i predstavnicima Zvezde za dogovore, da bi šampion ABA lige bio odlučen na terenu.

"Nažalost, kao što je poznato, poklapanje termina ABA lige sa nacionalnim šampionatima nije ništa novo. Najbolji aktuelni primjer je Cedevita Olimpija koja će između druge utakmice i majstorice polufinala sa Partizanom, odigrati dvije utakmice finala plej-ofa slovenačkog šampionata. Klubovi iz Hrvatske cijele sezone uporedo igraju domaći šampionat i ABA ligu, što jasno donosi velike izazove za kalendar. Ipak, sve te izazove, ali i izazove koji donose obaveze naših klubove u evropskim takmičenjima, rješavali smo i rješavamo kroz stalnu i intenzivnu komunikaciju, u interesu klubova i naravno interesa ABA lige. Ne bih sada ulazio u odluku organa KLS i zbog čega su, preko noći, promijenili odluku da se plej-of igra pre, umjesto kao što je prevashodno bilo odlučeno, poslije završnice ABA lige. Ali, to je njihova interna odluka, koja nije komunicirana sa mnom, već sam za nju saznao iz medija. Bez obzira, u meni, kao sportskom direktoru ABA lige, zaduženom za kalendar, ukoliko se utakmice plej-ofa poklope na isti dan, sigurno će imati sagovornika u želji da nađemo najbolje moguće rješenje, u opštem interesu, štiteći integritet oba takmičenja. A, tu sigurno nema prostora za bili kakva uslovljavanja i jednostrane odluke", rekao je Vojinović za Sport klub.

Finale ABA lige počeće 12. juna, kada bi moglo da počne i finale Superlige Srbije. "U svakom slučaju, bez obzira na stav Crvene zvezde nadam se da ćemo, kao i do sada, uspjeti da nađemo najbolje rješenje i šampiona ABA lige dobijemo na terenu. Kao i da će finale, kao i što treba, biti kruna sezone. A, sa tim u vezi da sačekamo i odluku po pitanju drugog finaliste. Ono što je sigurno, kao i u svim slučajevima do sada štitiću integritet i interese ABA lige", rekao je Milija Vojinović.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC