• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion ABA lige će igrati Evroligu, znači - biće finala! Oglasio se prvi čovjek takmičenja: Ovo nikome ne ide u prilog!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda je već u finalu ABA lige, a zbog toga što dugo čeka na rješenje druge strane žrijeba, gdje se sastaju Partizan i Cedevita Olimpija u "majstorici", prvo će igrati završnicu KLS.

 Đorđije Pavićević o završnici ABA lige  Izvor: MN PRESS

Nakon hitne sjednice Predsjedništva KLS i čelnika ovog takmičenja donijeta je odluka da će se prvo igrati završnica srpskog prvenstva, a tek potom finalna serija ABA lige, što znači da će sada možda Partizan morati da čeka Crvenu zvezdu. Tim sa Malog Kalemegdana je očigledno izgubio strpljenje za "vječitog" rivala i Cedevitu Olimpiju zbog čudnih termina ABA lige, pošto finalna serija ne bi mogla da počne sve do 12. juna, tako da je sada KLS dobio prioritet.

Tim povodom se oglasio i prvi čovjek ABA lige Đorđije Pavićević koji je istakao da vjeruje da aktuelna situacija nikome ne ide u korist i nada se da će sve biti završeno u najboljem redu.

"Došli smo u nezavidnu situaciju. Ali vjerujem da će ipak biti održano finale, ali za to je potrebno da se sjedne, razgovara i nađe najbolje rješenje, odnosno da se što prije odrede termini kako bi se izašlo iz novonastale krize, koja nikome ne ide u prilog. Moramo biti svjesni da siguran prolaz u Evroligu ima samo pobjednik lige, i smatram da je to ulog koji će odlučiti da se odigra finale i sezona privede u najboljem mogućem redu", poručio je Pavićević za portal "24 sedam".

Prethodno je ustanovljeno da bi finalna serija KLS mogla najranije da bude završena 13. juna, a najkasnije 18. juna, nakon čega bi Crvena zvezda "bila slobodna" da igra finalnu seriju ABA lige protiv Partizana ili Cedevite Olimpije. Razlog za ovakvu odluku crveno-bijelih je to što ABA liga nije na vrijeme našla termine završnice takmičenja.

"Stvarno ne znam zašto nije došlo do sastanka, svi su imali neke lične razloge, i smatram da je to bila velika greška. Da smo ranije odredili termine, do ovoga ne bi došlo. Svjestan sam da je Partizan bio na korak od Evrolige, ali i pored toga smatram da su termini morali biti ranije određeni, barem okvirno. Ovako je nastao vakuum. Meni mandat ističe u junu, a u ovom momentu jedino mogu da se nadam i vjerujem da će sezona biti privedena kraju, a da će biti izvučene pouke za period koji slijedi, jer ABA liga može da bude organizovana kao i sve ostale evropske lige, kao i najprestižnije takmičenje, Evroliga", zaključio je on.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC