• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrušev se ne vraća u Zvezdu! Trener "slučajno" otkrio gdje će Filip nastaviti karijeru!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi košarkaš je završio epizodu u crveno-bijelom!

 Filip Petrušev ide u Filadelfiju Izvor: MN PRESS, Yorgos Matthaios/Eurokinissi

Filip Petrušev neće se vraćati u Crvenu zvezdu iz Amerike, već će nastaviti karijeru u Filadelfiji. To je, između ostalog, otkrio novi trener njegovog novog tima Nik Nurs, u toku ljetne lige, na kojoj srpski košarkaš pokušava da se izbori za mesto među Siksersima. "Dajemo našim mladim igračima mnogo minuta... tu su Džejden Springer i Lu King, a tu je i Filip, koji će biti u našem 'rosteru' za ovu godinu. Isto tako, pokušavamo i taktički da se nadogradimo", rekao je on, a prenio specijalizovani portal "Basket news".

Petrušev je proveo prošlu sezonu u Zvezdi, imao značajnu ulogu i minutažu, a na kraju sezone je njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović najavio da će Petrušev ostati među crveno-bijelima pod uslovom da ne ode u NBA ligu. Sudeći prema riječima trenera Filadelfije, on će tamo ostati, a Zvezda će naći nova rješenja za visoke pozicije. Važan potpis u sklopu toga je produženje ugovora Luke Mitrovića, koji će biti centar crveno-bijelih i u narednim sezonama.

Petrušev je i prošlog ljeta igrao na Letnoj ligi za Filadelfiju, u kojoj je pokušao da se nametne poslije sezone koju je proveo na klupi Efesa - ili van nje. U međuvremenu je u takmičarskoj 2022/23 imao važnu ulogu u rotaciji ekipe Duška Ivanovića i po svemu sudeći je dokazao Filadelfiji i prije ovogodišnje ljetne lige da zaslužuje mjesto u ekipi.

Mladi Beograđanin, bivši student koledža Gonzaga, izabran je na NBA draftu 2021. godine kao 50. "pik" i od tada na njega pravo polaže Filadelfija. Nakon povratka sa univerziteta u SAD, Petrušev je profesionalnu karijeru započeo u Megi, u kojoj je bio MVP ABA lige 2021. godine.

BONUS VIDEO: Filip Petrušev o reprezentaciji Srbije

Pogledajte

02:14
Petrušev o reprezentaciji
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC