• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ - Fakundo Kampaco otišao iz Crvene zvezde!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Iskusni košarkaš mijenja sredinu ovog ljeta.

 Fakundo Kampaco otišao iz Crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Argentinski košarkaš Fakundo Kampaco više nije košarkaš Crvene zvezde, saopštio je klub na svom zvaničnom sajtu!

Do prekida saradnje koja je trajala samo nekoliko mjeseci došlo je nakon osvajanja dva trofeja u domaćim okvirima, ali i izgubljene titule u ABA ligi. Period u Beogradu obilježila je i suspenzija u Evroligi, zbog koje Faku nije mogao da pomogne saigračima protiv najboljih timova na kontinentu.

Ipak, Fakundo Kampaco je "kupio" navijače kada god je bio na terenu. Postao je jedan od ljubimaca Zvezdine publike, koja je zbog njega i Luke Vildoze donosila zastave Argentine na mečeve u dvorani "Aleksandar Nikolić". Magija u organizovanju napada i ogromna požrtvovanost u defanzivi uticali su na status kod navijača, ali i opšti utisak da je Fakundo jedan od najboljih stranaca koji su igrali u srpskim klubovima.

"Nakon Luke Vildoze postao je drugi Argentinac koji nosio dres i grb Crvene zvezde, a svojim ponašanjem na terenu i van njega, davao je sve od sebe da reprezentuje klub na pravi način, ali i pomogne timu da ostvari što bolje rezultate na terenu. Klub ovom prilikom želi još jednom da se zahvali Fakundu na svemu što je učinio i dao u dresu Crvene zvezde Meridianbet i da mu poželi puno zdravlja i sreće u nastavku karijere", navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, još tokom sezone pričalo se da će Kampaco ovog ljeta potpisati ugovor sa Real Madridom. On je za španski klub igrao i na početku evropske karijere, kada se poslije argentinskog Penjarola otisnuo na drugi kontinent. Šest godina bio je član Reala, od čega je dvije godine proveo u Mursiji na pozajmici, a zatim je nastupao za Denver i Dalas u NBA ligi. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:36
Kampaco častio trubače
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC