• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA DOVELA VELIKO POJAČANJE: Još jedan evroligaški potpis na Malom Kalemegdanu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda dovela iskusnog centra!

 Džoel Bolomboj u Crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda dovela je centra Olimpijakosa Džoela Bolomboja! Nekoliko sati nakon što je na istoj poziciji potpisao rezervistu Barselone Majka Tobija, klub sa Malog Kalemegdana ozvaničio je i dolazak dosadašnjeg igrača grčkog kluba, koji je prethodno igrao za CSKA Moskvu. Ovim potpisom, uz produženje ugovora Luke Mitrovića i dolazak Crnogorca Marka Simonovića iz Čikago Bulsa, Zvezda je praktično kompletirala centarsku liniju za sljedeću sezonu!

Bolomboj pokriva obje visoke pozicije, rođen je u januaru 1994. godine i ima više državljanstava, jer je porijeklom iz Kongoa, rođen je u Ukrajini, a uz te dvije države ima i rusko i američko državljanstvo. Studirao je u Americi, na koledžu Veber Stejt, 2016. godine je odabrao na NBA draftu kao 52. "pik", a poslije neslavnih epizoda u Juti i Milvokiju, 2018. je počeo evropsku karijeru noseći dres CSKA Moskve, sa kojim je 2019. bio šampion Evrolige i dvostruki prvak VTB lige.

Bolomboj je u minuloj sezoni bio rezervista Olimpijakosa, u 35 evroligaških mečeva prosječno je postizao po 3,8 poena uz tri skoka za oko 11 minuta na terenu, a početkom jula je ozvaničeno da neće biti dio tima i naredne sezone. U takmičarskoj 2023/24, on će takođe nositi crveno-bijele boje, ali u Beogradu, a ne u Atini. Tim Duška Ivanovića polako dobija obrise, jer osim centara stigli i krilni košarkaš Dejan Davidovac, kao i plejmejker Miloš Teodosić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC