• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan čeka da "zapali" Evroligu Željkovim drim-timom: Dvojica već stigla, Mirotić se čeka, a sa njim stižu kapitalci!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan je obnovio saradnju sa nosiocima igre, otišla su "samo" četiri igrača, a pojačanja su tek krenula da dolaze. Prave "bombe" tek čekamo, a evo kako sada stvari stoje među crno-bijelima".

 Prelazni rok KK Partizan Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć /Dusan Milenkovic/ATAIMAGES/MN Press

Partizan je napravio veliki korak naprijed prošle sezone i ekipa predvođenja Željkom Obradovićem uspjela je ne samo da konačno osvoji trofej, već i da dominantno odigra u Evroligi. Na kraju je tek poslije pet utakmica i mnogo toga nevezanog za sport kasniji prvak Evrope Real Madrid uspio da izbaci crno-bijele u četvrfinalu.

Sada navijači očekuju korak dalje, a na usijanom evropskom košarkaškom tržištu crno-bijeli su i dalje vrlo, vrlo tihi. Mnogo više je bilo glasina i priča o tome da razne zvijezde evropske košarke dolaze u Partizan nego što je pojačanja zapravo ozvaničeno. 

Za sada su samo dva košarkaša zadužila dres crno-bijelih, a sigurno je da će još nekoliko igrača morati da pojača sastav Željka Obradovića do početka sezone. Pa, ko je to došao, ko otišao, ko je ostao, a za koga se priča da bi mogao u Beograd?

STIGLA DVOJICA, JEDNOG HTJELA I ZVEZDA!

U Partizan se poslije dvije sezone u Bajernu gde je igrao Evroligu vratio Ognjen Jaramaz. On će biti podrška na pozicijama jedan i dva, a zajedno sa Aleksom Avramovićem će sigurno željeti da bude i prva opcija na mjestu organizatora igre. Zatim je ozvaničena saradnja i sa Mateušom Ponitkom, iskusnim krilom iz Poljske i jednim od najboljih igrača Eurobasketa 2022. godine. Poljak je bio i na meti Crvene zvezde, a za sada je najzvučnije crno-bijelo pojačanje.

KO VIŠE NIJE TU?

Svakako je najzvučnije ime koje je napustilo Partizan Dante Egzum. Sjajni Australijanac se poslije odlične sezone u crno-bijelom vratio u NBA, gdje će nastupati za Dalas, a iako je Ponitka po poziciji zamjena za njega, teško da je to navijačima dovoljno. Još jedan krilni igrač koji je otišao je Janis Papapetr,u koji se vratio u Panatinaikos, a prije njega je saradnju sa atinskim klubom potpisao Matijas Lesor.

Najviše prašine je podigao odlazak Jama Madara u Fenerbahče i Partizan je najavio da će zbog, kako kažu, jednostranog prekida saradnje, otići na sud. Ipak, šta god da se tu desi, Izraelac će naredne sezone nositi dres turskog kluba.

Prelazni rok KK Partizan

DOŠLI: Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka
OTIŠLI: Dante Egzum, Matijas Lesor, Jam Madar, Janis Papapetru
NEIZVJESNI: Tristan Vukčević
NOVI UGOVORI: Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović, Džejms Naneli

MIROTIĆ? MANASTIRI, BORANIJA, PLAŽE I PARTIZAN!

Cijeli prelazni rok prolazi u pričama o dolasku Nikole Mirotića u Partizan. Mnogo puta smo već čuli da je na korak od prelaska u crno-bijele, a u međuvremenu je on bio na moru, čistio je boraniju, posjećivao manastire i crkve i išao u Pirot. Još uvijek nema ništa od raskida njegovog ugovora sa Barselonom, a Partizan čeka. Ne treba trošiti riječi o tome koliko bi on bio pojačanje za crno-bijele, ali sa svakim novim danom u kome nije potpisao ugovor sa crno-bijelima strepnja navijača raste.

BOMBE U NAJAVI!

Prvo zvučno pojačanje o kome se govorilo bio je Kostas Slukas, ali od njegovog dolaska nije bilo ništa. Odlučio se za kontroverzan potez kada je iz Olimpijakosa otišao u Panatinaikosa i time je razbjesnio navijače crveno-bijelih iz Pireja. Pominjan je kao potencijalno pojačanje i drugi grčki plejmejker Nik Kalates, a za njegov dolazak još ima šanse. Još prije dolaska Madara u Fener pričalo se da je Kalates prekobrojan kod Dimitrisa Itudisa, a ukoliko zaista raskine saradnju Partizan mu je prva opcija za nastavak karijere.

Prava bomba bi bila i dolazak Gorana Dragića iz NBA, ali kako stvari stoje iskusni Slovenac želi ponovo u Majami, a nedavno se pojavila informacija u španskim medijima da Željko Obradović radi sve da pojača svoj tim iskusnim Korijem Higinsom, dugogodišnjim pouzdanim bekom prvo CSKA iz Moskve, a zatim i Barselone.

A ŠTA KAŽU IZ KLUBA?

Izvor: MN PRESS

Sportski direktor Partizana Zoran Savić je u nedavnom obraćanju javnosti istakao da Partizan traži igrače na pozicijama jedan, četiri i pet, kao i da se planira dolazak američkih košarkaša koji bi pojačali konkurenciju. Za sada je sve stalo na dva imena - Jaramazu i Ponitki, a navijači su nestrpljivi i žele da vide na koga naredne sezone računa Željko Obradović. Jedno je sigurno, pred nama je mnogo toga novog u Partizanu i ljeto tek sada postaje vrelo!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:02
Nikola Mirotić izjava Crvena zvezda Barcelona
Izvor: MONDO/Mladen Šolak
Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lzn

Sta se bre palite s tom euroligom, da cete da je osvojite! Alooo, ljudi, stavite prst na celo i razmislite, kad bi Dule ispustio vodjstvo od 20 razlike kao cuveni Zoc u petoj tekmi protiv Reala! Prvo sto kod Dula, Panter ne bi smeo da napravi onakvu glupost kao u drugoj tekmi! O cemu pricate! Pet godina bio u Feneru, s kojim budzetom i kojim igracima, i osvojio jednu EL! Budimo realni, sto Panter ce odigrati kao prosle godine i znajte, niko nije tu iz ljubavi prema klubu, nego lova bato je u pitanju! Kad Zoc voli toliko Partizan, sto ne trenira za Dz!

Име

Браво за текст. Кратко а све дотаљно описано. Дошли,отишли,неизвесни,жеље ...ћао-здраво.

Radmilla

Uzmi ŽELJKO EURO-TITULU...

SASAUE

MIROTIĆ dolazi u CZ,a sa nim i Kori Higins.....i to je to

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC