• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIROTIĆU, IMAŠ 20 DANA, DOĐI PO 16 MILIONA EVRA! Nikola samo treba da uradi jednu stvar - ovo nije pisalo u saopštenju

Nikola Mirotić je slobodan igrač, a prije konačnog raskida sa Barselonom moraće da uradi samo još jednu stvar.

 Barselona će morati da plati Mirotiću Izvor: Profimedia

Vijest o prekidu saradnje Barselone i Nikole Mirotića izazvala je očekivani zemljotres u košarkaškoj Evropi, koji se posebno snažno osjetio u Srbiji, gdje već svi očekuju da dosadašnji lider Barse potpiše za Partizan. U međuvremenu, Nikola će morati da ide na sud sa Barselonom, jer je klub jednostrano raskinuo saradnju sa njim, praktično mu dao otkaz, nakon što dvije strane nisu uspjele da se dogovore oko isplate preostalog novca iz naredne dvije godine ugovora. A u pitanju je astronomski ugovor "težak" 22,6 miliona evra za naredne dvije sezone! S tim u vezi, poznati su dalji koraci čuvenog asa, koji će morati da uradi samo jednu stvar - da u narednih 20 radnih dana da podnese žalbu za "nefer otpuštanje".

Kada bude njegova žalba primljena, sud će okupiti sve strane i nakon što izvjesno zaključi da je Mirotić zaista dobio otkaz bez objektivnih razloga za to, odrediće iznos kompenzacije koju bi košarkaš trebalo da primi. "Mirotić ima garantovanih 22,6 miliona evra za naredne dvije sezone i najvjerovatnije je da će sud garantovati da će mu biti isplaćen veći dio tog novca", piše španski list "Mundo Deportivo".

Zašto su se dvije strane neprijateljski rastale? Kao prvi razlog navedena je finansijska situacija u klubu, uz razočaranje zbog toga što Mirotić nije odveo tim do titule Evrolige. Nikola je i u završnici sezone javno rekao da mu niko u klubu nije uputio zahtjev da mu plata bude redukovana u predstojeće dvije godine, a Barsa je potom odgovorila da to nije tačno i da mu je u više navrata to tražila u toku sezone. "U svakom slučaju, obrazloženje Barselone da raskida ugovor da bi uštedila ne odgovara baš stvarnosti. Barselona je ostala bez velike zvijezde i sigurno će morati da plati oko 75 odsto iznosa koji je Mirotić trebalo da dobije u naredne dvije sezone", računica je španskih novinara. To znači da će Nikola dobiti oko 16 miliona evra!

Dok su navijači Barselone u čudu zbog ovakvog raspleta, u Španiji obrazloženje Barselonine odluke nalaze u tome da klub očajnički želi da smanji svoje troškove po "komandi" fudbalskog kluba. FK Barselona dogovorio je sa rukovodstvom fudbalske lige Španije plan uštede i prema njemu je dobio dozvolu da registruje igrače prvog tima. Havijer Tebas, predsjednik La Lige, dozvolio je da se raskidi ugovora u Barseloninim sekcijama ne računaju kao trošak u budžetu i zato Barsa može da i pored "Slučaja Mirotić" slijedi taj plan. Ipak, s obzirom na iznos koji će Mirotiću morati da plati, klub ipak neće uštediti mnogo.

U međuvremenu, Nikola će vjerovatno ozvaničiti u kom klubu će nastaviti karijeru, dok je u Srbiji već danima i nedeljama njegova selidba u Partizan posmatrana kao praktično gotova stvar. Sada se stvaraju uslovi da se to zaista i dogodi.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:20
Mirotić
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC