• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Svetislav Pešić uživo prenos spisak reprezentacije Srbije za Mundobasket 2023
 Svetislav Pešić uživo prenos spisak reprezentacije Srbije za Mundobasket 2023

PEŠIĆ PRED KAMERAMA OBJAVIO SPISAK! Selektor progovorio o Jokiću, Miciću i otkazima: "Nikola je tek jutros rekao NE"

Pešić je saopštio spisak i odgovarao je na pitanja medija na konferenciji.

 Svetislav Pešić uživo prenos spisak reprezentacije Srbije za Mundobasket 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaška reprezentacija Srbije će od 25. avgusta nastupiti na Svjetskom prvenstvu na Filipinima, a selektor Svetislav Pešić na konferenciji za medije saopštio je širi spisak igrača na koje računa.

Uz to je pričao detaljno o svemu tome, njihovim otkazima razgovorima i svemu što je prethodilo. Pogledajte ko se sve našao na spisku: Aleksa Avramović, Dušan Belsać, Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Flip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Alen Smailagić, Boriša Simanić, Nikola Topić i Uroš Trifunović.

Kompletan tok konferencijie za medije pratite u kartici TOK DOGAĐAJA. 

16:42

KRAJ

Konferencija je završena.

16:41

"DA VAM KAŽE SELEKTOR NEŠTO"

Konferenciju je Pešić završio svojim govorom.

"Završio bih sa ako smem ne popravljamo li se mi? U srpskoj košarci. Odmah da znate da su najbolji deo srpske košarke igrači, a ja znam ko su igrači i njihove mane i vrline. Trenirao sam i debele i mršave i sa kratkim i dugim nogama i Holanđane i Australijance i tvrdim da su najbolji deo srpske košarke. Dobro je da znate šta Svetislav Pešić, selektor kaže, ne promeni li se ova košarka, svi ćemo biti srećni da se kvalifikujemo, Medalja neće biti. To dobro znate. Imamo situaciju u Srbiji da košarka postaje sredstvo za ciljeve, a nije cilj. Kada je bila cilj, bilo je rezultata u svim kategorijama. Sada je sredstvo. Smejaće nam se tek ovi levo od nas, a ka Italiji ako se nešto ne promeni..."

16:38

O TOPIĆU

Prokomentarisao je i Nikolu Topića koji je na spisku.

I ja sam stavljen sa 18 godin", dobacio je Danilović pre Pešićevog odgovora.

Evo, čak i predsednik je ubačen. Topić je već bio u prozorima, bio je na pripremama. Volimo ga, igrači ga vole, on je fantastičan dečko, da mu poželim oda iznese rezultate u NIšu na juniorskom Evropskom, da malo i tu neka medalja dođe. Biće teško. Završio bih sa ako smem ne popravljamo li se mi? U srpskoj košarci. Odmah da znate da su najbolji deo srpske košarke igrači, a ja znam ko su igrači i njihove mane i vrline", dodao je Pešić

16:37

O TEODOSIĆU I STRANCIMA

Dobio je Pešić pitanje o Milošu Teodosiću i strancima u reprezentaciji.

"Na prvo pitanje već je dat odgovor, nema potrebe da se vratimo na tu temu. Što se stranaca tiče, ponavljam. U ovom trenutku nije potreba za strancima, jer na tim pozicijama na kojima bi trebalo da bude igrača, takvih nema. Jednog dana, kada? Ne znam. Sigurno će se desiti i u reprezentaciji Srbije, hoćemo li biti mi tu, verovatno ne. Ja sigurno neću biti kao trener tu. Biću u srpskoj košarci uvek. Nemam nikakav problem sa strancima u reprezentaciji. Ukoliko zadovoljavaju određene kriterijume. Identifikacija sa zemljom, životom u zemlji. Pitate me, a znate. Mi nismo sami na svetu, sve zemlje u okruženju igraju sa strancima, neke su promenile pet-šest stranaca. Sve, pa i najbolje koje su tu poptu Španaca, koji su najbolji po rezultatima, imaju ih i oni. Košarka je globalni sport, sve je moguće. Nismo takvog našli u ovom trenutku."

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

16:34

"PRIČALI SMO SA KURIDŽOM"

"Kuridža je sjajna osoba, sada je došlo vreme da mlađi preuzmu više odgovornosti. Tu je Simanić, Petrušev, tako da imamo Nikolu Jovića, to su igrači koji su tu. Nikada niko nije sličan. Pričali smo sa Markom, na način na koji je zaslužio"

16:30

JOKIĆ JUTROS OTKAZAO

Kada je Jokić otkazao?

"Negativan odgovor smo dobili danas pre podne. Sa njim imam odličnu saradnju, to je to", rekao je Pešić.

16:27

Danilović: Očekivao sam ja Jokića i igrače...

Pitanje o očekivanjima dobio je i predsednik Danilović.

"Očekivanja su mi ista kao i kod seletkora, bilo bi neozbiljno sa moje strane da imam drugačija očekivanja od stručnog štaba." Očekivao sam da će Jokić i svi ovi igrači da igraju, ali oni nisu u mogućnosti da prisustvuju. Svako bi bio lud da ne priželjkuje medalju. I u jačim sastavima smo mislili i nadali se najboljem. Tako je i u ovom slučaju. Koji je to najbolji rezultat, zavisi od dosta stvari. Da budemo zdravi, a ostalo šta nam bog da..."

16:24

Pažljivo se trenira

"Ako nas malo povrede podrže... Zato pažljivo i radimo na pripremama. Kapiten je radio punom parom, videćemo da li može taj trening da prenese i na igru", rekao je selektor, Evo još jednom spiska: 

16:22

Šta ćemo sa plejem ako nema Jovića?

"Niko danas nema klasičnog plejmejkera, nije ni Vasa Micić klasični plejmejker. Dobra je stvar da je Avramović u punoj formi, apsolutno motivisan. Ja verujem u Avramovića, iskustvo Stefana Jovića, jer znamo kakav je on igrač. Ako njegova situacija u porodici bude u redu, biće tu. I porodica želi da on igra. Makro Gudurić je već pokazao da može da bude sjajan na toj poziciji, on je bio prvi plej Fenera cele sezone. Znate dobro Jaramaza, koliko može da uradi, šta je sve uradio prošle godine. Mi malo zaboravljamo", dodao je Pešić. 

16:19

Cilj je isti!

"Da ulazimo u detalje, ja vam kažem da su razgovori bili na gospodskom niovu, drugarskom. Da li sam razočaran? Svi smo malo razočarani, ako neki igrači koji nisu u mogućnosti da igraju ne igraju. Naši ciljevi ostaju isti, želimo na Olimpijske igre po svaku cenu. Siguran sam da momci koji vas tamo čekaju da im se obratite spremni su za maksimum i mi sa Jokićem, Micićem, Kalinićem, Lučićem, dobrim, jakim igračima naši ciljevi se ne menjaju", rekao je Pešić. 

16:17

Da li je Pešić iznenađen odnosnom igrača

"Ja ne bih ovde dizao emotivne parole, ko je zaslužan, a ko ne. Ne vraćamo se šta je bilo i kako je bilo. Ja sam siguran da se sv ovi momci ovde raduju pozivu. Nema nikakvih tajni oko igrača koje smo ovde spomenuli. Pretpostavljam da su navijači razočarani. Prave istine nema, prava istina je ova koju ja saopštavam i nemam nijedan razlog zašto ne bih pričao istinu. Morate znati da su se prioriteti u životima sportista promenili u odnosi pre 20 godina. A i tada je bilo otkaza iz različitih razloga. I ja kad sam vodio tim bilo je otkazivanja. Legende su otkazivale jer nisu htele da igraju, ne zbog reprezentacije nego jer se nisu osećale spremnim da odgovore zahtevima."

16:14

Plan priprema!

Planirane su tri utakmice sa BIH, Poljskom u Beogradu i sa Crnom Gorom u Podgorici. Nakon toga slede tri zvanične utakmice, u Areni 16. sa Portorikom i odigraćemo dve utakmice u Kini u Šenženu. To će biti u prolazu za Manilu. 

16:13

Ovaj mali Jaramaz je pod povredom, trenutno je na terapijama. Pokuševski je na spisku, ali je povređen i još nije dobio dozvolu od kluba da igra. 

16:12

O razgovorima sa igračima koji su otkazali

Već u junu smo znali da ne možemo da računamo na Lučića, kao i na Kalinića koji je imao određenih fizičkih i mentalnih problema. Hteli smo u izboru Mitrovića, ali je zamolio da ga ovog leta oslobodimo jer hoće da se pripremi zta sledeću sezonu,

16:12

Zašto nema Micića?

Sledeći koji nije na spisku je Micić, on je zamolio da ove godine preskoči. Imao je tešku sezonu sa mnogo povreda, potpisao je novi ugovor. Sreća je da je potpisao uvotor, nesreća je da je u klubu morao da bude tri nedelje. Obnovio povredu ramena, nije fizički u dobrom stanju. 

16:11

Zašto Jokić ne igra?

Što se tiče Jokića sa njim je obaveljeno nekoliko razgovora. On se fizički i mentalno istrošio i nije spreman da preuzme odgobotrnost kakos e od njega očekuje, 

16:11

Spisak!

Aleksa Avramović. Dušan Beslač, Dejan Davidovac, Ognjen Jaramaz, Nikola Jović. Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Nikola Topić, Uroš Trifunović, Aleksa Radanov

16:04

Pešić o pripremama

Mi sa pripremama počinjemo 28. jula, ove dane do početka zvaničnog treninga želimo da iskoristimo da se vidimo, da obavimo sve aktivnosti i obaveze prema sponzorima, da izvršimo sva moguća testiranja, preglede, da se igrači koji se nalaze pod pritiskom povreda i dugačke sezone da se oporave. Da se spreme što ranije za trening.

16:02

Svetislav Pešić

Kao i predsednik i kapiten radujem se što počinjemo pripreme za Svetsko prvenstvo. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Znamo koliko je to bilo komplikovano i izazovno. Prilika je da im se ovde javno zahvalim. 

Pogledajte

00:15
Košarkaši dolaze na konferenciju Svetislava Pešića
Izvor: Kurir sport
Izvor: Kurir sport

16:01

Bogdan govori

Hvala vam što ste došli da nas podržite. Izuzetna je čast biti ovde, predstavljati svoju zemlju, pogotovo u ulozi kapitena. Svi znamo ko je to sve bio pre mene i nadam se da ću ja biti dobar kapiten. Toliko. 

16:00

Predrag Danilović

Ja bih pre svega da pozdravim reprezentativce koji su ovde, da im poželim sreću, zdravje i dobar rezultat. Oko ostalih detalja biće pitanja, ali prvo bih to prepustio selektoru. 

15:50

Tu su reprezentativci!

Pred novinarima su se pojavili reprezentativci Srbije Dušan Ristić, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Nikola Milutinov, Nikola Jović, Alen Smailagić, Dušan Beslać, Nemanja Nedović, Marko Gudurić kao i kapiten Bogdan Bogdanović!

15:30

Čekamo da se selektor pojavi!

Konferencija za medije zakazana je za 16 časova, a brojni novinari sada čekaju pojavljivanje selekotra Svetislava Pešića. 

15:20

Ko neće?

Za sada su informacije takve da su selektoru nastup iz različitih razloga otkazali Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Ognjen Jaramaz, Stefan Jović i Vasilije Micić. 

15:10

Ko igra?

Svi nestrpljivo čekaju da vide sastav sa kojim će se naš nacionalni tim predstaviti na Mundobasketu, a pogotovo je to slučaj nakon glasina o otkazima brojnih igrača u prethodnim danima. 

15:00

Čekamo Svetislava Pešića i spisak

Za 16 časova zakazana je konferencija za medije Svetislava Pešića na kojoj bi trebalo da bude saopšten spisak kandidata za nastup za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu 2023. godine. 

Najavljeno je da će se novinarima osim selektora Svetislava Pešića obratiti kapiten Bogdan Bogdnaović, kao i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović. 

UKRATKO

  • Poznat je širi spisak
  • Ko je otkazao i zašto? 
  • Obratili su se Pešić, Bogdanović i Danilović 
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije