• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan doveo NBA pojačanje: Bivši saigrač NIkole Jokića kod Željka!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pi Džej Dozir novi je košarkaš Partizana.

 Pi Džej Dozir potpisao za Partizan Izvor: Profimedia

Pi Džej Dozir (26, 198cm) novi je košarkaš Partizana. On će potpisati jednogodišnji ugovor sa srpskim timom prenosi "Mozzart sport". On bi trebalo da bude zamjena za Dantea Egzuma koji je otišao u Dalas. Počeo je NBA karijeru u Oklahomi 2017. godine, pa je igrao za Boston, Denver i Sakramento, a proveo je dosta vremena u filijalama spomenutih klubova. Tokom tri sezone u Nagetsima igrao je sa Nikolom Jokićem.

U novembru 2021. godine doživio je jednu od najtežih povreda u sportu, pokidao je prednje ukrštene ligamente i završio je sezonu. Koliko je falio Nagetsima u plej-ofu najbolje govore riječi srpskog centra koji ga je hvalio. "Ljudi zaboravljaju da smo izgubili Pi Džeja zbog povrede. On je bio veoma važan dio naše košarke i sistema. Čovjek koji je visok 190 i nešto centimetara, koliko god. Poenta je da je visok. Odlično barata sa loptom, može da čuva više pozicija na terenu, poznaje naš sistem. Mnogo nam nedostaje. Da, falili su nam i Džamal Marej, Majkl Porter, pa je Vlatko Čančar imao određenu minutažu, onda se i on povredio. Međutim, Dozir nam je baš nedostajao u tom periodu", rekao je Nikola poslije eliminacije od Golden Stejta.

Najbolje partije u karijeri pružao je baš u toj sezoni kada se povrijedio. Prosječno je davao 7,7 poena, uz 3,6 skokova i 1,8 asistencija po meču. Igrao je i u plej-ofu u dresovima Denvera i Sakramenta, a kod Željka Obradovića dolazi kao slobodan igrač. Kingsi nisu produžili ugovor sa njim po završetku prethodne sezone.

Srpski tim ostao je bez dvojice plejmejkera, pošto je pored Egzuma i Jam Madar otišao (Fenerbahče) i postoji mogućnost da pored Dozira stigne još jedan organizator igre. Spominju se kao opcije Nik Kalates i Majk Džejms. Uz to Obradoviću je neophodan centar poslije odlaska Matijasa Lesora i tu se spekuliše o nekim imenima...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC